Cumhuriyet Tarihinde Olimpiyat Barajını Geçen İlk Türk Kadın Atlet Olan Öğrencimiz Nimet KARAKUŞ\'tan Rektör SAATCI`ya Ziyaret

02.10.2013

2012 Londra Olimpiyatları\'nda Türkiye\'yi temsil eden ve Cumhuriyet tarihinde 100 metre bayanlar kategorisinde olimpiyat barajını geçen ilk Türk kadın atletimiz ünvanını hak eden Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. Sınıf öğrencimiz Nimet KARAKUŞ, antrenörü Alper BAŞYİĞİT ile birlikte Rektör Prof. Prof. Dr. Mustafa SAATCI’yı makamında ziyaret etti.

\r\n

Rektör SAATCI’ya kazandığı madalyaları sunan Nimet KARAKUŞ, Milli sporcu atamalarında üniversitemizi tercih ettiği için mutlu olduğunu vurgulayarak “İyi ki bu üniversiteyi tercih etmişim. Burada hem eğitimimi sürdürüyorum hem de yarışmalara katılabiliyorum. Destekleriniz için teşekkür ederim. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi olmaktan dolayı mutluyum.” şeklinde konuştu.

\r\n

Üniversitemizin spora ve sporculara verdiği desteğin devam edeceğini belirten Rektör SAATCI ise Nimet KARAKUŞ`a başarı temennilerinde bulundu.

\r\n

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör SAATCI, konuklarına üniversitemizi tanıtıcı çeşitli hediyeler verirken, konukları da Rektör SAATCI’ya Olimpiyat maskotlarının bulunduğu hediye paketi sundular.

\r\n

Rekortmen öğrencimiz Nimet KARAKUŞ, 21-22 Haziran\'da Eskişehir\'de yapılan Balkan Şampiyonası\'nda 100 metrede 11:33\' lük dereceyle Türkiye Rekoru\'na imza attı ve Balkan Gençler Şampiyonu oldu. KARAKUŞ, bu başarılı dereceyle 2012 Londra Olimpiyatları\'nda Türkiye\'yi temsil etme hakkını elde ederek Cumhuriyet tarihinde 100 metre bayanlar kategorisinde olimpiyat barajını geçen ilk Türk kadın atletimiz ünvanını hak etti.