MAKÜ Öğrencileri Drama Yöntemi İle Tanışıyorlar
Rektörlük 14.09.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  1. Sınıf öğrencilerine Oryantasyon  eğitimi veriyor. Her Fakülte kendi bünyesinde üniversiteye yeni katılan öğrencilere oryantasyon eğitimi veriyor fakat, Eğitim Fakültesi bu eğitimi sıra dışı bir hale dönüştürerek, drama eğitimi ile birleştirdi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan DEMİR koordinatörlüğünde verilen eğitimlerde 17 şubeden yaklaşık 350 yeni öğrenci 9 saat süren oryantasyon eğitimini alıyor.

3 atölyede devam eden eğitimler, tanışma ve iletişim, mekan tanıma,  film ve sinevizyon eşliğinde hak ve kurallarımız gibi konu başlıklarında veriliyor. Eğlenceli olarak farklı oyun ve etkinliklerle yapılan eğitime MAKÜ  Öğretim Üyeleri’nin yanısıra Karaman, Isparta ve Denizli’den de drama liderleri destek veriyorlar.

Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için de güzel bir uygulama olan hareketli tanışma oryantasyon eğitimi öğrencilerin hem üniversiteyi, hem de arkadaşlarını daha hızlı bir şekilde tanımasını ve kaynaşmasını sağlıyor.