Rektör KORKMAZ'dan Sıcak Karşılama
Rektörlük 17.08.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yeni dönem kayıt yaptıran öğrencilerini otogarda karşılamaya devam ediyor.

Bu çerçevede kayıtların başladığı 14.08.2017 Pazartesi gününden bu yana otogarda stant açan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi karşıladıkları öğrencilerine kahvaltı ikramında bulunuyor. Sabahın erken saatlerinde otogara gelerek okul kaydını yaptırmak isteyen öğrenciler ve veliler otogarda bulunan MAKÜ standında hem kahvaltısını yapıyor, hem de okul hakkında bilgi alıyor.

Kayıtların başlaması ile ilimize gelen öğrenci ve velileri karşılamak için MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ sabahın ilk saatlerinde Burdur otogarındaydı. MAKÜ olarak oluşturulan açık büfe kahvaltı ve ağırlama bölümü ile gelen misafirleri için büyük sürpriz yapan Rektör KORKMAZ, kendi elleriyle ikram ettiği çay ile  ailelerle hem birlikte kahvaltı yaptı, hem de üniversite ve Burdur’u anlattı. Rektör KORKMAZ’ın bu büyük sürprizi de gelen aileler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Rektör KORKMAZ, başka bir şehirden okumak için farklı bir şehre gelmenin psikolojisini iyi bildiğini, geçiş döneminin daha basit atlatılabilmesi için hem üniversite yönetimi, hem çalışanları, tüm akademik ve idari personel olmak üzere ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirtti.

Karşılamanın sembolik de olsa önemli olduğunu belirten Rektör KORKMAZ, “Öğrencilerimizi önemsiyoruz, bunun farkında olmanızı istiyoruz. Üniversitemizin eğitime olan bakışını ortaya koymak, öğrencilerimize verdiğimiz değeri göstermek adına böyle bir karşılama hazırladık. Bunu 3 yıldır yapıyoruz. Üniversite çalışanlarımız kayıt sürecinin ilk gününden bu yana buradalar. Bitişine kadar da burada olacaklar. Sizlerin fikirlerini, düşüncelerini önemsiyor, olumlu düşüncelerinizi dahi daha da olumlu noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi isminin de sahip olduğu değeri bilen bir üniversite. Hızla kurulumunu tanımlayan bir üniversiteyiz. Yaşıtları arasında hızla büyüyen ve bir Kampüs üniversitesi olma noktasına gelmiş bir üniversiteyiz. Genç ve heyecanı olan akademisyenleri ve üniversite yönetimi ile bütün birimleriyle öğrencisine odaklanmış bir üniversite. Bunu hepiniz üniversitemizde eğitime başladığınızda göreceksiniz. Elbette vatanından, anasından, babasından, sıcak yuvasından uzaklaşmış gençlerimizin bulundukları yerlerde bir takım uyum problemleri olacaktır. Ama biz üniversitemiz olarak, Burdur’la bütünleşmiş bir üniversite olarak tüm öğrenci problemlerine karşı duyarlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Burası bir öğrenci şehri, bundan sonra da öğrenci şehri olmaya aday bir şehir. Bu yıl üniversitemizde yaklaşık olarak 34 bin öğrencimiz olacak. Merkezde 20 bine doğru yaklaşıyoruz.  Biz bugün burada sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Sizler Burdur ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bir bireyi olarak burada iyi bir eğitim alacaksınız. Güvenli bir şehirde olduğunuzu belirtmek istiyorum. Burdur’da öğrencimize karşı en küçük polisiye veya adli bir vaka hatırlamıyorum. Öğrencimizin güvenliğini, sağlığını tehdit edecek hiç bir vukuat gerçekleşmez. Başlangıçta Burdur’a geldik gibi tereddütleriniz olabilir. Ama kısa zamanda Burdur’u, Burdur’un iyi bir öğrenci şehri olduğunu, iyi bir üniversitesinin de olduğunu göreceksiniz. Sadece bugün burada değil, öğrencilik sürecinizin her aşamasında bize ulaşabileceğiniz çok sayıda kanal var. Üniversite yönetimi ile gideceğiniz okul yönetimi birbirinden kopuk değil. Ayrıca doğrudan bana ulaşabileceğiniz, sadece benim yönettiğim Öğrenci Destek Merkezimiz var. Buradan bütün problemlerinizi bana rahatlıkla yazıp, karşılığında çok hızlı bir şekilde çözümler ürettiğimizi de göreceksiniz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ailesine katılmış olmanızdan dolayı, üniversitemizi tercih etmenizden dolayı mutsuz olmayacağınızı ifade etmek istiyorum. Hepinize tekrar ilimize, şehrimize, üniversitemize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Kayıt için gelen bazı öğrenci velileri de görüşlerini belirtip, böyle bir uygulama ile karşılaştıkları için çok memnun olduklarını söyleyerek; “Biz burada yanlarında değiliz, çocuklarımızın anası, babası ailesi sizlersiniz. Çocuklarımız sizlere emanet” diyen veliler, “bir üniversitenin böyle bir karşılama gerçekleştirmesi hem çocuklarımızı, hem de bizleri çok mutlu etti” dediler.

Kahvaltı sonrası üniversiteye ait servislerle kampüse çıkacak öğrencileri uğurlayan Rektör KORKMAZ, MAKÜ ailesinin yeni üyeleri ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.