Damla Damla Çoğalıp Okyanusa Dönüşecekler

11.08.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan  "Damla Projesi” kapsamında Türkiye’nin muhtelif illerinden ve üniversitelerinden gelen öğrenciler Burdur’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

15. Dönemi 6-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Burdur’da yapılan “Damla Projesi” kapsamında 20 gönüllü genç, Burdur ve ilçelerinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri, aile ziyaretleri, gidilen ilçe ve köylerde çocuklar ve gençlerle çeşitli aktiviteler düzenlediler.

Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini de ziyaret eden gönüllü öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU ve Burdur Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Faruk ŞİRAN ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ ile bir araya geldiler.

MAKÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ öğrencilerle tek tek ilgilendiler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. ACAR tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında bilgiler verildi ve akabinde tanıtım filmi izletildi.

Burdur’u ve üniversiteyi çok beğendiklerini belirten öğrenciler de damla damla çoğalarak, okyanusa dönüşeceklerini ifade ettiler ve “Damla Projesi” ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı ACAR, öğrencilerin çok anlamlı bir projede yer aldıklarına vurgu yaparak, öğrencilere çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Ziyarette Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan bir üniversitede olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, +üniversite yönetiminin ve çalışanlarının güler yüzü ve misafirperverliği hem beni, hem de öğrencilerimizi daha da mest etti. Bizler pek çok gönülü fethediyoruz, sizler de bizim gönlümüzü fethettiniz” dedi.

Damla Projesi kapsamında öğrenciler ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’a plaket takdim ettiler.

Rektör Yardımcısı ACAR da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin AYVAZOĞLU ve Burdur Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Faruk ŞİRAN’a bu projeye yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek, günün anısına MAKÜ anmalığı takdim etti.

Daha sonra öğrenciler, “Damla Projesi” kapsamında Rektörlük bahçesinde bulunan ağaçlara buğday ile doldurdukları kuş yemliklerini taktılar.

Üniversite öğrencilerinin destek verdiği proje, gençlerin aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmaları amacıyla gerçekleştiriliyor.