Rektör KORKMAZ’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Birlik Günü Mesajı
Rektörlük 14.07.2017

15 Temmuz 2016 gecesi tarihi şanla, şerefle dolu aziz milletimiz ve devletimiz tarihinin en zor gecelerinden birini yaşamıştır. Bu karanlık gece de, mazisiyle iftihar ettiğimiz, fetihlerle nice diyarı mamur etmiş ordumuzun içindeki aklını kiraya vermiş, ruhunu karanlık güçlere teslim etmiş bir grubun alçakça saldırısına şahit olduk. Bu millete,  yine bu millete ait olan silah, uçak ve tanklarla saldıran gözü dönmüşler, milletin iradesinin yegane tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de bombalamaktan geri durmamış, asker, polis ve vatandaşlarımızdan 248’i şehitlik mertebesine ulaşmış, 2193’ü de gazi olmuştur.

O gece Türk Devleti’ni tamamını savunmasız duruma getirmeye çalışan bu hain gölgelerin kirli emelleri; siyasi iradenin, ordu ve emniyet içindeki gerçek vatan evlatlarının ve necip Türk milletinin iman dolu göğüslerine çarparak püskürtülmüştür. Milletimizin dik ve kararlı duruşu, darbecileri, onların sahiplerini ve finansörlerini elbette bürük bir hayal kırıklığına uğratmış, hayallerini suya düşürmüştür. Türk milletinin feraseti, cesareti ve irfanı, gayrı milli laboratuvarlarda hazırlanan bu alçakça taarruzu yerle bir etmiştir.

Kendi insanını öldürmeyi, katletmeyi bile göze alanlar bu karanlık gecenin sonunda hüsrana uğramıştır. Bu ülkede millete rağmen hiçbir şey yapılamayacağını, her türlü işgale karşı bu büyük milletin bir ve beraber olduğunu öğrenmek zorunda kalmışlardır. Kolay ve basit bir şekilde idareyi ele geçireceklerini, bu milleti sindirebileceklerini düşünen mankurtlar efendilerinin hayallerini gerçekleştirmeden asıl öldürücü darbeyi Türk milletinden almışlardır.

O gecenin ilk saatlerinden itibaren yerimiz aziz Türk Milletinin ve Türk Devleti’nin yanı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizi hain darbecilere karşı meydanlara davet ettiği andan itibaren tereddüt etmeden, bir an bile düşünmeden,  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yönetimi, akademik ve idari personelimizle vakarlı bir şekilde meydanlarda yerimizi aldık. Şahsi hiçbir hesap gütmeden, her türlü sonucu göze alarak milli iradenin, Türk milletinin ve onu temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanındaydık.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak üniversite senatomuzu 16 Temmuz sabahı acil toplayarak bu hain kalkınmayı tel’in eden bildiriyi yayınlayan ilk üniversitelerden biri olduk. Mehmet Akif merhumun adını taşıyan üniversitemiz kalkışmanın başladığı andan itibaren Akifce bir duruş sergilemiş, darbecilere yine Akifce bir edayla karşı olduğunu haykırmıştır.

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanımızın ülkemizin birliğine, istiklaline kasteden FETÖ/PDY ile etkin mücadelenin yapılmasına ilişkin talimatları gereği bu terör örgütüyle bağlantılı akademik ve idari personelin durumları ile ilgili ivedilikle çalışmalara başlamıştır. Oluşturduğumuz komisyon ilgili kurumlarla eş güdümlü bir şekilde titizlikle çalışarak akademik ve idari personelden FETÖ/PDY ile üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu konusunda kesin kanaate varılanlar hakkında gerekli işlemleri yapmıştır. Uyuyan hücrelerin ortaya çıkartılabilmesi için çalışmalarımız hala devam etmektedir.

Temennimiz: devletimizin ve milletimizin bir daha böyle acı tecrübeler yaşamaması, vatanımız ve devletimizin ilelebet var olmasıdır. Ama şu da unutulmamalıdır ki; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ‘’İstiklalden İstikbale’’ düsturuyla her zaman hainlerin karşısında, büyük Türk milletinin yanında olacaktır. Bu güzel vatanın bekası için geleceğimizin teminatı binlerce Asım yetiştirmek asli vazifemizdir. Aklını, ruhunu, gönlünü, vatanını, devletini ve milletini satan nesil değil ‘Asım’ın nesli galip gelecektir. İşte bu nesil;

‘’Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek

İşte çiğnetmedi namusumu çiğnetmeyecek ‘’

düsturuyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yetişecek Asımın neslidir

Bu vesileyle 15 Temmuz’un yıldönümünde büyük bir badire atlatan fakat büyük bir fedakarlıkla hainleri mağlup eden yüce milletimize, siyasi irademize ve vatan evlatlarına şükranlarımı sunuyor; böyle alçakça saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Adem KORKMAZ