.

Burdur Sporun ve Sporcunun Baş Kenti Haline Gelecek

13.07.2017

Burdur’da her sektöre kucak açan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi fiziki ve akademik yapısını geliştirmeye ve Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi ile büyümeye devam ediyor.  Her geçen gün yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesine bir yenisini daha ekliyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesiyle birlikte Burdur yeni bir üne daha kavuşacak ve sporun ve sporcu eğitiminin de baş şehri haline gelecek. 

Bölgenin en büyük spor kompleksini İstiklal Yerleşkesinde hayata geçirecek olan MAKÜ, Burdur’a büyük bir ivme kazandıracak Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesini düzenlenen toplantı ile basına tanıttı.

Burdur Valisi Şerif YILMAZ, Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Burdur Emniyet Müdürü Saim AKPINAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Rektör danışmanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Yüklenici Firma olan Metro Mühendislik Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÖZAYDIN’ın da yer aldığı Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinin proje tanıtım ve imza toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) tarafından hazırlanan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından toplantı, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

Yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştıkları spor projesinde imza aşamasına gelinmesinden duydukları mutluluğu ve gururu dile getiren Rektör KORKMAZ, “MAKÜ, 11 yaşında genç bir üniversite ve bu nedenle çok hızla çalışmalar yapmak ve kendinden önce kurulmuş üniversitelerle yarışır düzeye gelmek zorunda. Bizler hem ailelerince bizlere emanet edilen öğrencilere nitelikli ve kaliteli eğitim ve öğretim vermek hem de şehrin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün imza törenini gerçekleştireceğimiz Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, göreve gelmeden önce yapılacaklar listemizde yer alıyordu. Üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve bugün imza aşamasına geldik. Üniversitelerin misyonlarından en önemlisi de içinde bulundukları şehre katkı sağlamaktır. Bulunduğumuz ekosisteme ne kadar değer katarsak bizler de üniversite olarak o kadar büyürüz, gelişiriz. Yapılacak merkez, bölge ve sporcusuna katkı verecek bir proje olmasının yanı sıra spor turizminin gelişmesine de destek olacak. Farklı ülke ve şehirlere kamp çalışmaları için giden spor kulüpleri, merkezimizle şehrimizde, üniversitemizde olacak ve hem açık hem de kapalı alanlarda antrenman yapabilecekler. Projemize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  ” ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Rektör KORKMAZ, 5 yeni fakülte açtıklarını ve Diş Hekimliği fakültesi için çalışmaların da hızla sürdüğünü belirterek 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde yeni açılan 42 akademik branşta ilk defa öğrenci alınacağını ve toplamda 10 binin üzerinde alımı olacağını vurguladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili de konuşan Rektör KORKMAZ, “ Ülkemiz için çok önemli bir olayın seneyi devriyesindeyiz. Vatanımıza karşı, birlik ve beraberliğimize karşı içte ve dışta çeşitli niyetler besleyenlere karşı milletimiz onurlu ve güçlü duruşunu sergilemiştir. Bu güçlü duruşun bir simgesi olan 15 Temmuz’u unutmamalı ve tekrar aynı hainliklerle karşılaşmamak için daha çok çalışmalıyız. O günü ve şehitlerimizi unutmamak adına biz de Üniversitemiz Kütüphanesi’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mustafa VARANK’ın abisi 15 Temmuz şehitlerinden Prof. Dr. İlhan VARANK’ın adını yaşatmak istiyoruz.” vurgusunu yaptı.

Ardından konuşan Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK ise MAKÜ’nün hızlı gelişimi karşısında gurur duyduklarını vurgulayarak Üniversitenin şehre yaptığı katkıların Burdurlularca hissedilemediğini ve bunun için yapılması gerekenleri sıraladı. Gerek ulaşım sorunu gerekse üniversitenin şehirde varlığının hissedilmesi noktasında sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünün altını çizen ÖZÇELİK, yapılacak spor kompleksi ile Burdurlu futbol takımlarının da üst liglere yükselmesi gerektiğini belirtti. 15 Temmuz’a da değinen ÖZÇELİK, “15 Temmuz’un önemini küçümseyenler ve küçümsetmek isteyenler var. Onlara şunu söylemek istiyorum. Eğer o gece darbe başarılı olsaydı şu an bu başarılı projelerden konuşamıyor olacaktık ki zaten ülkemiz paramparça olacaktı. Ülkemizin parçalanmak istenişini çizilen haritalardan çok net anlayabilirsiniz. 15 Temmuz milletimizin 2.Kurtuluş Savaşı’dır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Burdur Valisi Şerif YILMAZ ise spor merkezinin kendilerini heyecanlandıran bir proje olduğunu vurgulayarak “Burdur’un tarihini değiştirecek bir çalışmaya imza atıyoruz. Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılacak. Burada çoğu üniversitede olmayan bir altyapı kurulacak. Bu proje sadece Üniversitenin değil Burdur’un spor merkezi olacak. Kompleks içindeki tüm branşlarla birlikte burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Yaklaşık 82 milyon kaynaklı olan proje büyük düşünmenin önemini de kavrıyoruz. Çünkü büyük düşünenler büyük işler yaparlar. Bakın 15 Temmuz’a.. 15 Temmuz devletin kimyasını bozdu. Küçük düşünenlerle bu millet büyümez, bu vatan gelişmez. Bizler büyük düşünmek ve büyük işler yapmak zorundayız. Bu hain yapı üniversiteleri de şehirlerden ayırdı. Şehirlerin lokomotifi üniversitelerdir. Artık elitlerin yönettiği ülkede yaşamıyoruz. Artık Anadolu çocukları iş başında. İçimizden birinin yönettiği bu devlete biz de çok şey borçluyuz ve elimizden gelenin fazlasıyla çalışmak zorundayız. İmzasını atacağımız spor merkezi için çalışan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 16 ayda bitmesi planlanan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesinin imza törenine geçildi. Merkezinin tanıtım ve imza töreni çekilen toplu fotoğraf ve yenen öğle yemeği ile son buldu.

Toplam 41.824 metrekarelik kapalı alana sahip olan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, Spor kompleksi ile sporcu eğitimi ve kamp merkezi olarak iki tesisten oluşuyor.

Spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol antrenman salonları, ata sporumuz yağlı güreş başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badmington, uzak doğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer alıyor. İçerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi de bu kompleksin bünyesinde hizmet verecek.

Yine bu kompleks içerisinde Spor Bilimleri Fakültesinin eğitim ve öğretimine katkı koyacak çok sayıda derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli bir stadyum yer alacak. Olimpik özelliklerde inşa edilecek olan stadyum atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporları ile dağ bisikleti pistlerinin de eklenmesi hedeflenmekte. 

Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi adını taşıyan ikinci ünite ise sporcuların müsabaka öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmeleri için gerekli her türlü konforu sağlayacak donanımlara sahip özel bir tesis de yer alıyor.  Bu tesiste sporcuların en iyi şartlarda misafir edileceği 8’i süit, 92’si standart olmak üzere 100 odalı muhteşem bir otel yükselecek. Kapalı ve yarı olimpik yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, buhar odası, fitnes salonu ile çok amaçlı seminer ve toplantı odalarına sahip olan bu otel havuzlu bahçesi, gezilebilir terasları, restoran ve dinlenme alanlarıyla gerçek manada 5 yıldızlı bir kamp merkezi olarak inşa edilecek.

Ciddi bir yatırım maliyeti gerektiren bu büyük projenin finansal desteği Spor Toto Teşkilatı tarafından sağlanacak. Merkez, sadece MAKÜ için değil, Burdur için de yüz akı olacak.


Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024