Burdur MYO, Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO’ya Dönüştü
Rektörlük 10.07.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvancılık projesi kapsamında Burdur Meslek Yüksekokulu, "Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu"na dönüştü.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hem fiziki, hem bölüm, hem de öğrenci ve akademik sayısı olarak gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamalarıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasında desteklenecek 5 üniversite arasında seçilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’na dönüştürüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında Üniversitemiz "Hayvancılık" alanında pilot yükseköğretim kurumu olarak seçilmesinin ardından çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu doğrultuda üniversitemiz hayvancılık ve hayvancılığa dayalı faaliyetlere özel olarak odaklanmayı amaçlamış ve bu amaca yönelik Proje Yürütme Kurulu tarafından akademisyenler ve hayvancılık sektörünün katılımları ile çeşitli çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmalar neticesinde yerelin ve bölgenin kalkınmasını ve ihtiyaçlarını karşılayacak nitelik ve nicelikte girişimlerimiz devam etmektedir. Veteriner Fakültemiz ve Hayvan Hastanemizin yanında Meslek Yüksek Okulumuz da Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Hayvancılık tarım ve gıda sektörüne ara meslek elemanı yetiştirecek okulumuz, tematik anlamda ilk olma özelliği taşıyor. Hem Burdur’umuza, hem bölgeye, hem de Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.