Mehmet Akif Ersoy Çalıştayı Yapıldı

06.07.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi ile işbirliği içerisinde Mehmet Akif Ersoy Çalıştayı düzenledi. Çalıştay Öncesi Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan ÇAĞIRICI Mehmet Akif Ersoy konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını ve Belediye olarak üzerlerine düşen bütün görevi layıkıyla yerine getireceklerini söyledi. Ziyarette Rektör KORKMAZ Bağcılar Belediye Başkanı ÇAĞIRICI’ya MAKÜ anmalığı hediye etti.

Ziyaretin ardından çalıştaya geçildi.  İlk kez düzenlenen ve 2 oturum halinde yapılan çalıştayın ilk oturumunda Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yapılan araştırmalar değerlendirildi. 2. Oturumda ise bu yıl 2. si düzenlenecek olan Mehmet Akif Ersoy Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri ile Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu hakkında görüş ve önerilerin değerlendirmesi yapıldı.

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde yapılan Çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Himmet BÜKE, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma ARGON, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan GÜLTÜRK, Yazar Beşir AYVAZOĞLU, Yazar Mehmet DOĞAN, Araştırmacı Mehmet Rüyan SOYDAN, Sebilürreşat Dergisi Sahibi Fatih BAYHAN, Akademisyen Prof. Dr. Mustafa İsmet UZUN, İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN, Yazar İbrahim ÖZTÜRKÇÜ, Akademisyen Prof. Dr. Cafer ARABACI, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl GÖKÇEK ve Araştırmacı Ömer Hakan ÖZALP  katıldı.

Mehmet Akif Ersoy hakkında çalışmalar yapan önemli isimlerin katıldığı çalıştayda Rektör KORKMAZ, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çalışma yapan araştırmacılarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bugüne kadar Mehmet Akif ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha fazla işbirliği ve görüş alışverişi gerektiğinin altını çizen Rektör KORKMAZ, Bağcılar Belediyesi ile böyle bir çalışma yapmanın mutluluk verdiğini ve Türkiye’de Mehmet Akif ile ilgili yapılan bütün çalışmaların merkezinin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin olması gerektiğini belirtti.

Çalıştayda, katılımcılar “Böyle bir çalıştayın İstiklal Şairimizin adını aldığı Üniversitenin bünyesinde yapılmış olması, O’nun aziz hatırasına sahip çıkılması gelecek adına bizleri daha da ümitlendirmiştir. Bu anlamlı çalışmada bizler üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. İştişare  eden mahrum kalmaz, istişaresiz her iş mahrumiyettir. Kur’an ahlaklı şair, edip, üstad, Mehmet Akif için “ahlaklı ve erdemli” insanların “kaygı ve dert sahibi” olanlarla bir araya gelmeleri yeni bir medeniyet örgüsü için umuttur” dediler.

Çalıştayın sonunda Mehmet Akif’le ilgili tüm çalışmaların MAKÜ bünyesinde toplanması gerektiği konusunda görüş birliğine varılarak, yılda en az iki defa yapılmasının kararlaştırıldığı çalıştay, Rektör KORKMAZ tarafından katılımcılara katılım belgesi, MAKÜ Anmalığı ve çeşitli hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024