Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Tesisleri Yaz Dönemi Yüzme Kursları Başlıyor
Rektörlük 06.07.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yaz kursları tüm hızıyla devam ediyor. 1. Dönem yapılan yüzme kurslarına toplam 124 kişi katılmış olup,  2. Dönem yaz kurslarımız 10 Temmuz 2017 tarihinde başlayacaktır. Kısaca tesisimizi tanıtacak olursak;

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Spor Alanları Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ahmet Ali KARACA sorumluluğundaki MAKÜ Spor Tesisleri bünyesinde Spor Salonu ile birlikte A-B-C bloklarından meydana gelmekte olup; A ve B Blokları toplamda 5.300 metrekare taban oturumuna ve 12.200 metrekarelik kapalı alana sahiptir.

•  Spor Tesislerinin içerisinde yarı olimpik 25 X 12,5 metre ebatlarında 5 kulvarlı; yüzme ve aqua-fit derslerinin verilebildiği havuz,

•  2 adet sauna,

•  3 adet buhar Odası (Fin Hamamı)

•  Bunun yanı sıra 4 adet  masaj odası,

•  2 adet uluslararası standartlarda squash sahası,

•  2 adet  masa tenisi,

•  2 adet bilardo masası,

•  25 m atışlarına kadar kullanışlı Türkiye’nin en iyi kapalı Okçuluk sahalarından biri,

•  Fitness salonu

•  Pilates, Step aerobik, halk Oyunları ve dans derslerinin verildiği Aerobik salonları bulunmaktadır.

•  Ayrıca iki takım oyuncularının aynı anda maça hazırlık yapabilecekleri antrenman salonları,

•  İki takım ile hakemlerin hazırlanabilecekleri soyunma ve duş kabinleri bulunmaktadır.

•  Binanın tüm çatı yapısı manzarası ile gezilebilir, yürüyüş koşu alanı niteliğindedir.

Tesisimiz gerek öğrencilerimiz, gerekse halkımız tarafından memnuniyetle karşılanan özelliklere sahiptir. İçerisinde yüzme havuzunun da yer aldığı spor kompleksimizde temizlik ve hijyen kurallarına riayet ediyoruz, çünkü tüm spor komplekslerimizde hijyen bizim için ilk sırada geliyor.  Kişiye özel dolaplar, soyunma kabinleri ve duş kabinleri mevcuttur.

Tesislerin Kullanımı

Merkez Müdürü ve Spor Alanları koordinatörü Öğretim Görevlisi Ahmet Ali KARACA Spor tesislerinin amacı ve kullanımı hakkında şunları söyledi;

Tesisimizin amacı öğrenci, personel ve halka en kaliteli hizmeti verebilmektir.  Üyelik yaparak tesisten herkes yaralanabilir. Üyeliğin dışında tesisimizi tanımak amacıyla tek kullanım mevcuttur.

Tesisimize üyeliği bulunan herkese kart tanımlaması yapılarak giriş çıkışların kontrolün yapılabiliyor. Üyelik kapsamında, havuz,  fitness, squash, sauna, buhar odası, okçuluk ve pilates salonlarından yararlanıla bilinir.

Üyelik programının haricinde tesisimiz antrenörlerinden Yapamadığınız yada geliştirmek istediğiniz branşlardan özel ders ve kurs alabilirsiniz.  Yüzme, aqua-fit, squash, pilates, okçuluk ve dans eğitimlerini alabilirsiniz.

Burdur ilinde Özel Ümit Çalışkan rehabilitasyon merkezi ile protokolü bulunan havuzun Fizik tedavi amacı ile kullanılabilmektedir.

Tesisimiz üyelik ve kursların haricinde BESYO ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) bölümlerinin ders uygulama alanları olarak önem taşımaktadır. Derslerin haricinde tüm öğrencilere kısmi zamanlı çalışma imkanı sunar.

Tesisimiz 20 Mayıs 2014 yılında hizmete başlamıştır. O süreçten günümüze kadar yaklaşık 2500 kursiyere eğitim ve 3000 üyeye tesis hizmeti verilmiştir.

Şu anda üyelik hizmetimiz haricinde yüzme kurslarımız sorunsuz şekilde ilerlemekte ve gelen talepler artmaktadır. 1. Dönem kurslarımızı bitirmek üzereyiz ve gelen talepler bizleri fazlasıyla mutlu etmekte. Halkımızın, her yaştan insanımızın buradan mutlu ayrılması en büyük amacımız dolayısıyla bu kurslarımızı tüm seneye yayma hedefindeyiz. Tesisimizdeki kurs ve üyelikler yıl boyunca yaz, kış devam etmektedir ve 2. Dönem kurslarımız 10 Temmuz 2017 tarihi itibariyle başlayacaktır.