2017 Yaz Okulunda Açılması Öngörülen Dersler İçin Kesin Kayıt Duyurusu
Rektörlük 16.06.2017

·  Yaz okulunda açılması istenilen dersler http://yazokulu.mehmetakif.edu.tr/ adresine yapılan başvurular neticesinde (açılması için gerekli öğrenci sayısına göre)  Yaz Okulu Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenmiş olup aşağıda listelenmiştir.

·  Yaz okulunda açılması istenilen derslere kesin kayıt için, üniversitemiz ya da diğer üniversitelerden başvuran öğrencilerin KESİNLİKLE 16-21 Haziran 2017 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden öğrenci numaraları ile  (obs.mehmetakif.edu.tr) giriş yaparak ders seçimini  yapmaları ve oluşan ücreti Halk Bankası’na yatırmaları gerekmektedir.

·  Ön kayıt döneminde http://yazokulu.mehmetakif.edu.tr/ adresinde ders seçimi yapmamış üniversitemiz öğrencileri açılması öngörülen derslere ilgili tarihte öğrenci bilgi sistemi (OBİS) üzerinden kayıt yapabileceklerdir.

·  Diğer üniversitelerden Üniversitemizde yaz okulu eğitimi almak isteyen fakat http://yazokulu.mehmetakif.edu.tr/ adresinden ders seçimi yapmamış, öğrenci numarası ve şifresini almamış ya da unutmuş ya da hiç ilgili adreste ders seçimi yapmamış öğrencilerin, dersi almak istedikleri akademik birimin öğrenci işlerine telefon ile ulaşarak öğrenci numarası ve şifresini alması ve Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden öğrenci numaraları ile  (obs.mehmetakif.edu.tr) giriş yaparak ders seçimini  yapmaları ve oluşan ücreti Halk Bankası’na yatırmaları gerekmektedir.

·  Kesin ders kaydı için web sayfamızdaki 2017 Yaz Okulu İşlemleri başlıklı duyurumuzda ders kaydı akış şemasını inceleyiniz.

·  Kesin ders kaydı sonrasında oluşacak öğrenci sayılarına göre derslerin (farklı birimlerde verilen aynı dersler için yeterli sayıya ulaşılamazsa birleştirme yoluna gidilebileceğinden) hangi birimde açılacağı kesinlik kazanacaktır.

·  Kesin ders kaydı sonrası öğrenci sayısı yetersizliğinden açılamayan derslerin ücret iadeleri  ders değişikliği yapılmaması durumunda kendilerine ait olan IBAN numaralarına yapılacağından yaz okuluna başvuran TÜM ÖĞRENCİLERİN OBİS’te kendilerine ait IBAN numaralarını öğrenci bilgileri kısmında yer alan IBAN no alanına MUHAKKAK girmeleri/güncellemeleri gerekmektedir.

·   Yaz okulunda açılmış olan derslerin ücret iadesi kesinlikle yapılmaz.

YAZ OKULU AKIŞ ŞEMASI DUYURU EKİNDE FOTOĞRAF OLARAK VERİLMİŞTİR.

İlgili Dosyalar
Açılması Öngörülen Dersler