MAKÜ’den Anlamlı Etkinlik

22.05.2017

MAKÜ’lü Gençler Tutuklu ve Hükümlü Kadınları Unutmadı

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yararlı bireyler olarak topluma kazandırılmalarında kurumlarda uygulanan eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetler önemli rol oynamaktadır. Herhangi bir erkeğe kıyasla bir kadın için tutuklu/hükümlü olmak çok daha yıpratıcı süreçleri ve sonuçları beraberinde getirmektedir. Gerek ebeveynlerinden, ailesinden ve çocuklarından ayrı kalmak, onların manevi desteklerinden yoksun kalmak; gerekse de kadın olarak “suçlu damgasıyla” beraber ceza infaz kurumu bünyesinde ve sonrası için yeni bir hayat inşa etmeye çalışmanın getirdiği psikolojik yorgunluk  kadın tutuklu/hükümlüler ve  özellikle anne olanlar için zaten zor olan cezaevi yaşamını daha da zor hale getirmektedir. Bu itibarla onları bu ağır psikolojik süreçten uzaklaştırmak, bir nebze olsun unutmalarını sağlamak ve eğlendirmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Farkındalık Projesi kapsamında Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın hükümlü ve tutuklular ile çalışan personel moral konserinde buluştular.

Konsere Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Atilla BOZTOPRAK, Kurum Müdürü Ali BAŞEKİN,  Kurum 2.Müdürleri: İbrahim ER, Semih YURDAKUL, Ramazan ADIYAMAN  ve Hilal TEMİR ile  kurum öğretmenleri, Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hakan ŞİMŞEK, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanları, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri, kurumda çalışan kadın memurlar ile kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.

Kurum Müdürü Ali BAŞEKİN etkinliğin düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve  Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanları ile Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerine teşekkürlerini ilettiler.

Ceza İnfaz kurumunda çalışan ve hükümlü-tutuklu olarak bulunan kadınlar, moral konserinde hem söylenen şarkılara eşlik ettiler, hem de gönüllerince eğlendiler.