“MAKÜ’de Fikirler Yarıştı

09.05.2017

Burdur Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen “Bilmek Benim İşim” Girişimcilik Eğitimi ve Fikir Yarışması,  Gelişim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Girişimci öğrenciler önce fikirlerinin nasıl hayata geçirebilecekleri konusunda iş modeli kanvaslarının uygulamalı olarak Yrd. Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN, Uzman Can YASTIOĞLU, Öğr. Gör. Seher AYTAŞ tarafından anlatıldığı ‘İş Fikri Geliştirme ve Girişimcilik Eğitimi’nde ‘Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri, Web ve Mobil Teknolojiler, İş Modeli Geliştirme’ konularında eğitim aldılar.

Eğitim alan genç beyinler, yarışmada mobil ve web alanında yeni fikirlerle geleceğe yön verecek projelerini seçili kurula anlattılar.

Bireysel veya takım halinde yarışılan ‘Bilmek Benim İşim’ yarışmasının seçili kurulunda ise Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan KALKAN, Bucak İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem ÇETİNKAYA BOZKURT, Bilişim Teknolojileri ve İş Geliştirme alanında Orçun ACAN, MAKÜ Teknolojileri ve Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökhan YILMAZ, MAKÜ Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur BİROL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur SUNGUR, Girişimci ve Dijital Pazarlama Danışmanı Raşit DOĞAN, yer aldı.

Beş takımın fikirlerini birinci yapmak için çalıştığı yarışmada takımlar 10’ar dakikalık sunum yaptılar.

Sunumlarının ardından jüri tarafından birinci gelen takım belli oldu.

‘Bilmek Benim  İşim’ yarışmasında fikrini birinci yaparak birincilik ödülü olan British Town dil kursundan  üç kur dil eğitimi almaya hak kazanan takım, DOSTEK oldu.  Aynı zamanda yarışmaya katılan tüm takımlara Burdur Gelişim Merkezi tarafından mentorluk yapılması kararlaştırıldı.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024