TARSİM’den “Hayvan Hayat Sigortaları” Konferansı

04.05.2017

29 Nisan Dünya Veterinerler Günü kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi “Hayvan Hayat Sigortaları” adı altında etkinlik düzenledi.

Hayvan Hayat Sigortalarını yürüten kurum olan TARSİM tarafından verilen konferansta geleceğin veterinerlerine hayvan hayat sigortaları anlatıldı.

Antalya TARSİM Bölge Müdürü Mustafa DEĞER ve Antalya TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Elif YÜCE tarafından verilen konferansta, tarım sigortalarında eksper nasıl olur, iş ve işlemleri, neler yapılması gerektiği, nasıl takip etmeleri gerektiği gibi konularda eğitim verildi.

Verilen eğitim hakkında açıklama yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma imkanlarının neler olduğunu onlara göstermek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini, genç veteriner hekim aday öğrencilere iş imkanı sağlayacağını düşündüklerini belirtti. Hayvancılığın ülkemizde ilerlediğini sözlerine ekleyen ÖNER; “Hayvancılık arttıkça, veteriner hekim ihtiyacı da artıyor. Özellikle yetiştiricilerimiz sigorta yaptırdıkları hayvanlarının ölmesi, kaybedilmesi ya da bir hasar olduğunda veteriner hekimlere, ekspere ihtiyaç duyuyorlar. Bu amaçla fakültemizden mezun olan öğrencilerimize hem Veteriner Hekim, hem de birer  eksper olarak da çalışabileceklerini onlara göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024