Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım Kulübün’den (DAKİK) Katrancık Dağı’na Çıkartma
Rektörlük 25.04.2017

Burdur’dan ve Türkiye’nin çok farklı şehirlerinden gelen dağcılık kulüplerinin katılımıyla 22-23 Nisan 2017 tarihlerinde Burdur’un en yüksek dağı niteliğindeki Katrancık Dağı’nda düzenlenen zirve denemesi etkinliğine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım Kulübü (DAKİK) üyeleri katıldı. 22 Nisan Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan etkinlikte ana kamp 1460 metrede kuruldu. Ana kamp’ta Burdur Doğa Sporları Kulübü’nün ikramlarının ardından ateş başında açık alanda hayatta kalma bilgi ve becerileri hakkında fikir alış-verişi yapan öğrenci ve eğitimciler saat 22:30’da kesin sessizlik ile dinlenmeye geçti. Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle hipotermiyi önlemek için öğrenciler uyandırılarak ateş başına geçildi ve çıkılacak parkurun hazırlıklarına başlandı. Sabah 05:30’da  tipi ve sis eşliğinde zirve tırmanışına geçildi. Rakım yükseldikçe artan sis ve kırılamayan buz kütleleri nedeniyle 2370 metrede bitirilmesi planlanan parkur, tüm kulüplerin ortak kararı ile 2090 metrede sonlandırıldı. Zorlu bir inişin ardından ana kampa ulaşan katılımcılar, ikramların tadılmasının ardından kampı toplayarak öğle saatlerinde dönüş yoluna koyuldu.

DAKİK Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat KUŞ, profesyonel sporcuların bile iki kez düşünerek katılacağı bir parkura katılma cesareti gösteren Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerine gösterdikleri fiziksel ve psikolojik dayanıklılıktan ötürü ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.