Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Teknik Gezi

25.04.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölümü Öğrencileri, Öğr. Gör. Oktar SOYKAN öncülüğünde 21 Nisan 2017 Cuma günü Antalya YTONG Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi. Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen teknik gezide;  YTONG Proje Uygulama Şefi Barış CIRIK “İnşaat’ta yapı malzemesinin seçimi ve önemi” ve “Yapılarda Gaz Beton” konulu sunumları ile öğrencilerimizi bilgilendirdi. YTONG Antalya Fabrika Müdürü Enis ARIN fabrika da üretimin nasıl gerçekleştiğini tüm aşamaları ile öğrencilerimize aktardı.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon ve Makine Programı öğrencileri ise Öğr. Gör. Muhammed KÖKCE ve Öğr. Gör. Muharrem USTA gözetiminde İzmir İlinde bulunan Norm Grup şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Norm Cıvata, Norm Somun ve Nedu Kalıp şirketlerine teknik gezi düzenledi.
Norm Grup 40 yılı aşkın tecrübesiyle ve 1.800' ü aşkın çalışanı ile yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren otomotiv, beyaz eşya, elektronik, mobilya, inşaat ve makine sektörlerindeki firmalara cıvata, somun ve özel parça üretimi gerçekleştiren sektöründe Türkiye’ de lider, Avrupa’ da ise en büyük beş firmadan biridir.

Norm Cıvata fabrika müdürü Muhsin DOĞAN ve işletmenin değerli mühendislerinin eşliği ile başlayan gezide öğrenciler muhtelif tip ve boyutlardaki cıvataların üretim tekniklerini baştan sona görme ve inceleme fırsatlarını buldular. Norm cıvata gezisinin ardından üretim müdürü Seçkin SİBER koordinatörlüğü ve değerli mühendislerinin eşliğinde Norm Somun fabrikası gezildi. Muhtelif tip ve boyutlarda üretilen somunların üretim yöntemlerini gördüler. Norm Somun fabrika gezisinin ardından cıvata ve somun üretiminde kullanılan, Norm Grup’ un kendi ihtiyaç duyduğu kalıpların üretimini yapan Nedu Kalıp firmasına geçildi. Nedu Kalıp’ ta öğrenciler kalıpların üretimini yapan makine parkurunu üretim müdürü Soner KAYATÜRK eşliğinde baştan sona gezerek imalatı ve yeni teknolojileri yerinde görme fırsatını buldular.

Teknik gezi sonucunda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirirken bu tür gezilerle derslerin daha iyi anlaşıldığını ve pekiştiğini belirttiler. Ayrıca öğrenciler teknik gezinin düzenlenmesi için imkânları sağlayan başta üniversitemiz yönetimi ve personeline, Norm Grup şirketlerinin yönetimi ve çalışanlarına ve öğretim elemanlarına teşekkürlerini ilettiler.

• 2023 Proje Yılı(2023-2024) Personel Hareketliliği Başvuruları Başladı | 14.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 12 Mart Mesajı | 12.03.2024
  • İftar Yemeği Hakkında Duyuru | 04.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Programı KA 131 Staj Hareketliliği İlanı | 28.02.2024