Türküler Şehitler için Seslendirildi

21.04.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan ‘Bağlamanın Telinden, Nefes ve Sesin Diliyle Türküler’ adlı konserde duygusal anlar yaşandı.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen konserde MAKÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan KIZILDELİ SALIK, türkülerini eşi ve tüm şehitler için söyledi. Doç. Dr. SALIK, şan tekniği ile söylediği türküleri 20 Nisan 2014’te görev yaptığı Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kalp krizi geçirerek şehit olan eşi Astsubay Başçavuş Kenan SALIK ve tüm şehitlere armağan ettiğini söyledi.

Eğitim  Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Gökhan ÇAĞIRGAN’ın yönetiminde verilen konserde Doç. Dr. Nurdan KIZILDELİ SALIK, Şan Tekniği ile seslendirdiği Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Kul Himmet ve Neşet Ertaş türküleri izleyicilerden yoğun alkış aldı. Konser Sonunda MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sibel KARAKELLE, Nurdan KIZILDELİ SALIK ve Saz sanatçılarına çiçek vererek teşekkür etti.

Prof. Dr. KARAKELLE “Anadolu’muzun irfanının sözlere yansıdığı türkülerimizin ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Sanatçılarımızın yüreğine sağlık” dedi.