Çavdır Meslek Yüksek Okulu’nda Gençleri Sağlıklı Yaşama Hazırlamak Konulu Konferans Verildi

30.03.2017

Gençlerin sorun, ihtiyaç ve beklentilerini gençlerle birlikte ele almak ve çözümler üretebilmek, gençlerle birlikte bugünün ve yarının fikren, ruhen ve bedenen güçlü nesillerini yetiştirmek aynı zamanda sosyal hizmet mesleğinin temel görevlerinden biri sayılmaktadır. Bu bağlamda Çavdır Meslek Yüksek Okulu, Çavdır Kaymakamlığı ve AYBUDER derneği iş birliği kapsamında Çavdır Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ‘Gençleri Sağlıklı Yaşama Hazırlamak ‘ konulu konferans verildi.

İstanbul'da başlatılan rehabilitasyon tekniğini Antalya'ya taşıyan AYBUDER Başkanı Yavuz Tufan KOÇAK, Duacı bölgesinde tabiatla iç içe bir evde, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezinde (AMATEM) tedavi görüp ayrılan 18-24 yaş arası 6 uyuşturucu bağımlısına eğitim vermeye başladı. Koçak, madde bağımlılığından kurtulmanın ilaçsız tedaviyle ve sosyal hayattan kopmadan mümkün olduğunu savunarak hastanelerde çeşitli ilaçlarla bağımlılığın fiziki emarelerinin temizlendiğini ancak sonrasında psikolojik desteğin yetersiz kaldığını iddia etti. Koçak, uyguladıkları teknikle uyuşturucu bağımlılarını, ilaç tedavisinin yanı sıra rehabilitasyonla düşünce sistemini değiştirerek, yeni hayatlarına hazırladıklarını dile getirdi.

Konferansta Uyguladıkları programla ilaç vermeden bireylerin madde bağımlılıklarından kurtulmalarını sağladıklarını ifade eden AYBUDER başkanı KOÇAK; özgüven eksikliği ve kendine acıma gibi psikolojik sorunlarına yöneldikleri bağımlılara sorumluluklar yükleyip hastalıkla mücadele ettiklerini ifade etti.

Yaşları değişen , eski madde bağımlılarının ibret verici hayat hikayelerinin yer aldığı konferans dinleyiciler tarafından  çok beğenildi . Konferansın sonunda Çavdır Kaymakamı Abdullah ŞAHİN ve Çavdır Garnizon Komutanı Kenan ADIGÜZEL konuşmacılara birer plaket takdim ederken, Çavdır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Feriha Duygu SAMAV CANTÜRK konuşmacılara birer teşekkür belgesi takdim etti.