Dünyanın En Güzel Çiçekleri MAKÜ’deydi

22.03.2017

Down Sendromlu öğrenciler 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret ettiler.

Burdur Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Burdur’da bulunan rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören down sendromlu öğrenciler için Rektörlüğümüz ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Burdur Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Burdur’da bulunan rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 9 öğrenci kendilerinin farkındalık gününde Rektör KORKMAZ’ı makamında ziyaret ederek isteklerini ve taleplerini bildirdiler.

Rektör Korkmaz’a çiçek ve hediyeleri ile gelen öğrencilerden Ayşe EFEK kısa bir süreliğine Rektör koltuğuna oturarak rektörlük yaptı. Tuğba TAY isimli öğrenci de Rektör Yardımcılığını yaptı. Turan TİREN İsimli, öğrenci de kendisinin yapmış olduğu çerçeve içerisine koyduğu Rektör KORKMAZ’ın fotoğrafını hediye etti.

Burdur Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arzu AYDOĞAN ÇAKIR ve öğretmenlerin nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette Küçük Rektör Ayşe EFEK Rektörümüz KORKMAZ’dan isteklerinin olduğunu ve özellikle okullarına bahçe ve oyun alanı yapılmasını istediğini belirtti. Madalyalı jimnastikçi olduğunu da dile getiren Ayşe EFEK, jimnastik yapabilecekleri bir salon ve tablet isteğinin de olduğunu söyledi. Rektör Yardım cısı olan Tuğba TAY ise, Başbakan’dan kendileri için okul istediğinin olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ da 24 Mart 2017 Cuma günü Başbakan Binali YILDIRIM’ın ilimize ziyarette bulunacağını ve bu dileklerini bizzat ileteceğini, diğer taleplerinin de karşılanması için gerekenin yapılacağını söyledi. Jimnastik çalışmaları için de Üniversitemiz imkanlarından faydalanabileceklerini de dile getirdi.

Rektörlük makamında samimi bir sohbet ortamında geçen ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Bu ziyaret beni duygulandırdı. Davetimiz üzerine okulumuza teşrifleriniz bizleri çok sevindirdi. Sizler gibi özel çocuklarımız bizler için çok önemli. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Rektör KORKMAZ daha sonra her bir öğrenci ile tek tek sohbet etti. Ziyarette çocuklara çeşitli hediyeler veren Rektör KORKMAZ, Down Sendromu günlerini kutladı.

Rektörlük ziyaretinden sonra Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Perihan ÜNÜVAR ve  Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikte özel çocuklar hem el baskısı yaptılar, hem de müzik eşliğinde oynayıp, eğlendiler.

Burdur Özürlüler Derneği Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arzu AYDOĞAN ÇAKIR da böylesi anlamlı bir günde böyle bir etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “bu çocuklarımızın bakımları çok zor, aileleri ve okulda öğretmenleri bu çocuklarımızın mutluluklarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada bugün çok mutlu oldular. Bunu gözlerinden okuyabiliyoruz. Herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.

Etkinlik Down Sendromlu çocuklar, aileleri ve üniversitemiz öğrencileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024