“Bir Destandır Çanakkale” adlı Tiyatro, Şiir ve Çanakkale Konulu Skeçler İle Gerçekleştirildi

22.03.2017

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı etkinlikleri kapsamında 17 Mart 2017 Cuma günü Saat:20.00’de Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yüksekokul öğrencileri, akademik ve idari personelin katıldığı Çanakkale Şehitlerini Anma Programı “Bir Destandır Çanakkale” adlı tiyatro, şiir ve Çanakkale konulu skeçler ile gerçekleştirildi.

Sunumunu Taner ŞAHİN’in yaptığı program Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Yüksekokulumuz Okutmanı Lütfi YILMAZ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

YILMAZ, konuşmasında Çanakkale’nin “Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destandır” vurgusunda bulundu. YILMAZ, bütün duygu ve düşüncelerle “Bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor, kendilerine yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program, Çanakkale savaşında yaşanan olayları canlandıran skeçler, Çanakkale temalı şiirler ve “Bir Destandır Çanakkale” adlı tiyatro ile devam etti. Programda duygu dolu anlar yaşandı.

Programın sonunda Yüksekokulumuz Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Kazım KUMAŞ ve Öğr. Gör. Erkan ATALAY programı hazırlayan öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ettiler.