Çanakkale Zaferinden 15 Temmuza Asımın Nesli

22.03.2017

Çavdır Meslek Yüksekokulu ve Akademik Danışmanlığını Okut. İlker AKDAĞ’ ın yaptığı Üniversitemiz Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu, Çanakkale Zaferinin 102. seneyi devriyesi nedeni ile “Çanakkale Zaferinden 15 Temmuza Asım’ ın Nesli” konulu, Tiyatro ve Oratoryo gösterisinin yer aldığı bir anma program düzenledi. Programın sunuculuğunu Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu Öğrenci Başkanı Alperen KİREÇCİOĞLU yaptı.
Çavdır Konferans Salonu’ndaki etkinliğe, Çavdır Kaymakamı Abdullah ŞAHİN, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL, Çavdır Garnizon Komutanı Kenan ADIGÜZEL, Çavdır MYO Müdürü Duygu Samav CANTÜRK, resmi kurum amirleri vatandaşlar, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ başka bir programı olduğu için izlemeye gelemediği programa bir çiçek gönderdi.
Programa günün anlam ve önemine dair açılış konuşmalarını yapmak üzere Üniversitemiz Öğr.Gör. Uğur TOZKOPARAN katıldı. Öğr. Gör. Uğur TOZKOPARAN konuşmasında; “ Çanakkale, yaklaşık iki yüz yıldır süregelen bozgunlarla bunalan, vatan topraklarının mühim bir kısmını kaybetmiş bir milletin, son vatan parçasına dört elle sarılmasını ifade eder. Bu savaş, yirminci yüzyılda Haçlı ruhunun yeniden hortlaması ve Ehl-i Salib’in Türk’ün mabedine, mukaddesatına, vatanına ve namusuna el uzatmasıdır. Bu savaş dünya tarihine, imanın ve inancın; top, tüfek ve bomba karşısındaki üstünlüğünü ibretle nakşetmiştir. Bu dünyanın dört tarafındaki bütün mazlum milletlere emsal teşkil etmiş kurtuluş savaşındaki milli ruhu tetiklemiştir. Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına dil uzatmaya yeltenen, zaman zaman Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders alınması gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır. Yüz iki yıl önce denizler aşarak Anadolu’nun kapısına hain eller hangi kin ve maksat ile dayanmışsa 15 Temmuz gecesinde okyanus ötesinden gelen zulmanî bir irade ile yerli işbirlikçiler o maksatla darbeye kalkışmışlardır. Söğüt ocağını tüttüren Osman Gazi’nin, Fetih’te surlara tırmanan Ulubatlı Hasan’ın, Bağdat önlerinde kelle koltukta savaşan Genç Osman’ın, Medine’de gayret kılıcını kuşanan Fahrettin Paşanın ve Çanakkale önlerinde ölüme meydan okuyan ölmeyi emreden Mustafa Kemal’in nesli memleket sathında o meşum gece hıyanet güruhuna direnerek yeni bir zaferi şanlı Türk mazisine eklemiştir. Milletin tankını millete doğrultanlar; Damat Ferit’in, Halaskar Zabitanların, Ali Kemallerin, İngiliz ve Amerikan muhiplerinin günümüzdeki mirasçıları ve tezahürleridir. Onlar Türk Silahlı kuvvetlerinin bir parçası, bir üyesi ahlaken ve esasen olamazlar. Muzaffer bir millete esareti yaşatmak isteyen melun cenah dün olduğu gibi bugünde başarısız olmuştur.” dedi.

Yoğun katılımın olduğu, zaman zaman hüznün, zaman zamanda çoşkunun zirvelere çıktığı, bu anlamlı programın sonunda, Çavdır Kaymakamı Abdullah ŞAHİN, Okt. İlker AKDAĞ’a, Çavdır Belediye Başkanı Mustafa UYSAL’da Öğr.Gör. Uğur TOZKOPARAN’a birer plaket takdim ettiler. Makü Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu Akademik Danışmanı Okut. İlker AKDAĞ ve Çavdır MYO Müdürü Duygu Samav CANTÜRK kısa birer teşekkür konuşmaları yaptılar, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024