MAKÜ, 2018’de Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapacak
Rektörlük 21.03.2017

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) organizatörlüğünde her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’nin (TLÇK) yedincisi 9-12 Mayıs 2018’de Üniversitemizde gerçekleştirilecek.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) sahih bir ilim anlayışının ve özgün ilmi yaklaşımların üretilmesine katkı sağlamaktadır. On yılı aşkın süredir ilmi çalışmalar gerçekleştiren dernek, müslüman toplumların düşünce ve medeniyet birikimi üzerinde ilmi geleneğimizi sürdüren ilim adamlarının yetişmesine zemin oluşturan bir dernektir.

İlki 2012 yılında Konya’da, ikincisi 2013 yılında Bursa’da, üçüncüsü 2014 yılında Sakarya’da, dördüncüsü 2015 yılında Kütahya’da, beşincisi Isparta’da düzenlenen kongrenin altıncısı bu sene 10-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenecek.

İLEM ve Üniversitemiz arasında imzalan protokolle kongrenin yedincisine Burdur ev sahipliği yapacak.

Rektörümüz Adem KORKMAZ ve İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman GÜDER arasında  imzalan protokolle ilgili Rektörümüz KORKMAZ, Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’nin altı yıldır genç bilim adamlarının akademik paylaşımına katkı sunan ve yüzlerce  akademisyenin katıldığı Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi gibi rüştünü ispat etmiş bir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Rektör KORKMAZ; “Bu tür çalışmalarla ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atarak hem Üniversitemizin, hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız” dedi.

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder ise her yıl bir üniversitede gerçekleştirilen kongrenin yedincisinin samimi, sıcak, yardımsever ve paylaşımcı bir misyona sahip olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.