Nevruz Bayramı Etkinlikleri Kapsamında ‘Baharın Müjdesi Nevruz’ Ateşi Yakıldı

21.03.2017

Panelin ardından Üniversitemiz, Burdur Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen ağaç dikme etkinliği yapıldı. Büğdüz Yolu üzerinde gerçekleşen ağaç dikme etkinliğinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Burdur Valisi Şerif YILMAZ ve Orman İşletme Müdürü Celal KORKMAZ, İlimiz protokolü ve öğrenciler katıldı.

Ağaç dikiminden sonra Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Şenlik Alanında ‘Baharın Müjdesi Nevruz’ etkinliğine geçildi.

Nevruz kutlamaları açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ yaptı. Rektörümüz, “Bu güzel bahar döneminde, uzun ve sert geçen kışın ardından bahara ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün tüm doğu medeniyetlerinde yeniden doğuş anlamına gelen, varlığın yaradılışın bir hikmeti olarak ağaçların çiçek açtığı, ölümün yeniden yaşama döndüğü bir günün sembolü olarak nevruz etkinlikleri için üniversitemizde bir arada bulunuyoruz. Nevruz, binlerce yıllık bir gelenek olarak varlığını sürdürmeyi başarmış, bizi biz eden, bizi ortak değerler etrafından birleştiren önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Tarih köklerimizle buluşarak varlığımızı ve gücümüzü arttıran her türlü kültürel değere sahip çıkmamız çok önemli. Bizi bir arada tutan, birbirimizi şartsız sevmemizin önemini anlatan bugünde burada bulunmamız çok anlamlı olduğunu vurguluyor ve Nevruz Bayramımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan İlimiz Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, bu haftanın Yaşlılar Haftası olması vesilesiyle Huzur Evi Sakinlerinin de yer aldığı Nevruz Etkinliklerinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Cemre düştü. Artık kışın o mahmurluğundan uyanıştır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gözbebeğimizdir. Adını aldığı saygıdeğer Mehmet Akif Ersoy’un adını layıkıyla taşıyor. Bu güzel kurumu nitelik ve nicelik olarak daha da büyüteceğimizi söylüyorum ve siz gençlerimizin ve burada bulunan herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum.” dedi.

İlimiz Vali Şerif YILMAZ ise “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Orman Su İşleri Müdürlüğü işbirliğince doğanın uyandığı bugün, ağaç dikimi gerçekleştirdik. Nevruz, özellikle biz Türkler için Orta Asya’da yaşadığımız dönemlerden bu yana önemli bir gündür. Her kültürün bir takım özellikleri, bayramları, eğlenceleri vardır. İşte bizim için de nevruz günü de somut olmayan bir kültür mirasıdır. Nevruz kültürü Orta Asya’da Türk Cumhuriyetlerinde büyük etkinliklerle kutlanıyor. Bugün Yaşlılar Haftası dolayısıyla aramızda Huzur Evi Sakinlerimiz de bulunuyor. Bizim atalarımızdan gelen kültürü korumamız gerekiyor. O yüzden bugünler bizleri bir araya getiren, bizleri kaynaştıran günlerdir ve önemi büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve protokol üyeleri Nevruz ateşini yaktılar ve bir geleneği yerine getirerek örste demir dövdüler.

Geleneksel nevruz ateşi üzerinden ilk atlayan İlimiz Valisi Şerif YILMAZ oldu. Ardından Protokol üyeleri ve tüm öğrenciler nevruz ateşi üzerinden atladılar.

Rektörümüz, ilimiz protokolü ve öğretim üyeleri kurulan Yörük çadırına geçerek dağıtılan ikramlardan yediler.

Bu haftanın ‘Yaşlılar Haftası’ olması dolayısıyla Nevruz kutlamaları çerçevesinde Huzur evi sakinleri de kutlamalara katıldı. Öğrencilerimiz Huzur evi sakinlerine hoş geldin dileklerinde bulunarak ellerinden öptüler.

Rektörümüz ve ilimiz protokolü de Huzur evi sakinlerinin yanına giderek ellerinden öptüler. Kendilerini Üniversitemizde ağırlamamızdan duydukları mutluluğu dile getiren Huzur evi sakinleri Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a ve ilimiz protokolüne teşekkür ettiler ve Daha sonra Rektörümüz, ilimiz protokolü ve öğrenciler ile birlikte oyun havalarına iştirak ettiler.

Nevruz kutlamaları çerçevesinde Öğrenciler de verilen öğle yemeği ikramlarından yediler ve Nevruz heyecanını canlı müzik eşliğinde doyasıya yaşadılar.

• 2023 Proje Yılı(2023-2024) Personel Hareketliliği Başvuruları Başladı | 14.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 12 Mart Mesajı | 12.03.2024
  • İftar Yemeği Hakkında Duyuru | 04.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Programı KA 131 Staj Hareketliliği İlanı | 28.02.2024