Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO’ dan Ankara Polatlı ORS Rulman Sanayi ve MAN Türkiye A.Ş. Otobüs Fabrikalarına Teknik Gezi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 14.03.2017

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı 10.03.2017 Cuma günü gerçekleştirdikleri teknik gezide Ankara Polatlı ORS Rulman ve MAN Türkiye A.Ş. otobüs fabrikalarını ziyaret etti.   Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi programı öğrencileri ile Otomotiv Teknolojisi programı öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Ahmet UYUMAZ ve Öğr. Gör. Fahrettin BOZ’un katıldığı teknik gezide üretiminin yaklaşık 70’ini ihraç eden yaklaşık 2000 personelin istihdam edildiği ORS rulman fabrikasında rulman üretim süreçlerini, fabrika ortamını birebir gözlemle fırsatı buldu.

İdari ve Sosyal İşler Şefi Mustafa TUNA koordinatörlüğünde ve ORS rulman fabrikasının çok değerli çalışanlarının rehberliğinde farklı ebatlarda manuel ve otomasyon ile rulman üretimi gerçekleştirilen hatlar incelendi. Öğrencilerimizle birlikte tamamen yerli sermaye ile üretilen dünyaca ünlü Otomotiv markaları da dahil olmak üzere birçok iş alanına rulman tedarik eden işletmede oldukça yararlı ve farkındalık oluşturan bir teknik gezi gerçekleştirildi. ORS rulman fabrikasında gerçekleştirilen teknik gezinin ardından Ankara MAN Türkiye A.Ş. otobüs fabrikasında otobüs üretim hattı ve işletme gezisi yapıldı. MAN Türkiye A.Ş. otobüs fabrikası gezisi Stratejik Planlama ve İç iletişim departmanında görevli İpek Giral Sanin koordinatörlüğünde, işletmenin değerli mühendisleri ve çalışanları rehberliğinde gerçekleştirildi. MAN Türkiye A.Ş. otobüs fabrikasında öğrencilerimiz MAN işletmesinin tarihçesi, MAN kariyer süreci, staj ve iş imkanları ile ilgili sunumu izledikten sonra otobüs üretiminin gerçekleştirildiği fabrikada incelemelerde bulundular .

Teknik gezide öğrencilerimizin teorik bilgileri ile pratik bilgilerini pekiştirmek, taşıt üretiminde güç aktarma organları, motor teknolojisi ve farklı elektronik sistemlerin üretim aşamasındaki işlemlerini gözlemlemek ve üretimdeki prosesleri gözlemlemek amaçlandı. Bununla birlikte teorik bilgilerin uygulamadaki öneminin kavranması, otobüs üretim hattında atölyelerde takım çalışması kavramının benimsetilmesi vurgulandı. Öğrencilerimiz her gün 11 adet otobüs üretimi gerçekleştiren MAN Türkiye A.Ş. işletmesinde fabrika kurum kültürünü görme şansı yakalayarak, otobüs imalat ve montaj hatlarındaki prosesleri öğrenme imkanı buldular.
Gerçekleştirilen teknik gezinin çok yararlı ve amaca yönelik geçtiğini belirten öğrenciler gezi için imkânlarını sunan üniversitemiz yöneticilerine ve öğretim elemanlarına teşekkür ettiler.