Kardak Kahramanı Ali TÜRKŞEN Yaşadıklarını Üniversitemiz Öğrencileri İle Paylaştı

09.03.2017

Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından “Türk kimliğini bekleyen büyük tehlike; Cemaat, Terör ve Dış Güçler İlişkisi” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen konferansa Emekli Deniz Kurmay Albay Kardak Kahramanı Ali TÜRKŞEN konuşmacı olarak katıldı.  Konferanstan önce salonda bulunan herkes bir ağızdan Andımızı okudular. Konferansın açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrenci başkanı Oğuzhan ULUÇ yaptı.

Açılış konuşmasından sonra Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan ÜLPER de bir konuşma yaptı. ÜLPER konuşmasında; “Atatürkçü Düşünce Topluluğu neden var  Atatürk’ü doğru anlamak, doğru anlatmak, doğru yaşamak ve çağa uyarlamak için var. Atatürk hakkında gerçek, doğru bilgi insan sayısı maalesef ki çok az. Örneğin, üniversitemizdeki gençlerimize soruyoruz. “Hayatınızda hiç Nutuk okudunuz mu” diye. Ve Atatürk’ün Nutku’nun neredeyse ne olduğunu bilmeyen insanlarla karşılaşıyoruz, bırakın okumayı. Bu Nutku okumadan bir insanın Atatürk’ü anlaması imkansızdır. O nedenle bu acı gerçek bize kendi gerçekliği kadar acı vermekte. Tabi bizler Atatürk’ü çok iyi, çok doğru anlatmak zorundayız. Atatürk’ün hem Türk Tarihi için, hem dünya tarihi için ne kadar önemli bir isim olduğunu çok iyi anlatmak zorundayız. Bilgi azlığı aynı zamanda bir güç eksikliği yaratıyor. Bu bilgi eksikliğini giderebilirsek, Atatürk hakkındaki bu yalan yanlış söylemlere yanıt verebilecek doğru bilgilerle gençlerimizi donatabilirsek, işte o zaman güçlü bir Türkiye, çok daha bilinçli bir Türkiye olma konusunda çok büyük bir adım atmış olacağız. Bu nedenle her şeyden önce gençlerimizi Nutku okumaya davet ediyorum” dedi.

Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan ÜLPER’in konuşmasından sonra Sat Komandosu Emekli Deniz Kurmay Albay Kardak Kahramanı Ali TÜRKŞEN’in konuşmasına geçildi.

Poyrazköy ve Balyoz davalarından uzun yıllar tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Deniz Kurmay Albay Ali TÜRKŞEN, 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasındaSAT Komando Tim Komutanıolarak görev aldığını, 30 Ocak 1996’da Yunan Donanması’nın ablukasını yararak kayalıklara çıkıp Türk Bayrağını dikmesiyle sonuçlananKardak Krizi’nin kahraman komutanı olan Deniz Üsteğmen Ali Türkşen,  Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevinde, “Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir” ve “1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım” isimli iki kitap yazarak o günleri anlattığını söyledi.

15 Temmuz’dan sonra çok fazla etkinliklere katıldığını söyleyen TÜRKŞEN, burasının çok farklı, çok değişik bir hava olduğunu söyledi. Bir insanın ne söylediğinin hiç umurunda olmadığını ifade eden TÜRKŞEN, “Bir konu hakkında ciddi bir şekilde konuşabilmek için iki teori var. Bir konu hakkında en az 200 kaynak eser ya da 4 bin saat o konu hakkında çalışmak lazım ki, o konu hakkında konuşabilelim.

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Ocak 1996’da Kardak Adası’na çıkan SAT Timi’nin komutanı olduğunu söyleyen TÜRKŞEN, Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, Hasdal Askeri Cezaevi’nde 3.5 yıl hapis yattığını ve  ‘Hak ihlali’ ve ‘yeniden yargılama’ gerekçesiyle serbest bırakılan TÜRKŞEN, hayatındaki yaşadıkları zorlukları, haksızlıkları anlattı.

O Yıllarım hiç yaşanmamış gibi

“O yıllarımı hiç yaşamamış gibiyim” diyen TÜRKŞEN; 11 Şubat 2011 gece 21.00’de tutuklandım. Sanki şu an 1 saniye geçmiş gibi. Hiç yaşanmamış gibi. Tak diye kapattım sanki. Cezaevinde, okuyamadığım bütün klasikleri bitirdim. Geldiğimde gördüm, ev kütüphaneye dönmüştü. Sporu hiç bırakmadık, her gün yaptık. 3 kitap yazdım” dedi.

Gençlere de öğütler veren TÜRKŞEN, “Hayat çok zor, tırnaklarınızla kazıya kazıya başarıya ulaşıyorsunuz. Hayat sorumluluktan kaçarak hiçbir şey getirmiyor. Yükünüz ağır olabilir ama sorumluluktan kaçarak başarılı olma şansınız yoktur” dedi.

Program sonunda Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan ÜLPER ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrenci başkanı Oğuzhan ULUÇ  tarafından Emekli Deniz Kurmay Albay Kardak Kahramanı Ali TÜRKŞEN’e Üniversitemiz anmalığı ve çiçek takdim edildi.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024