MAKÜ, Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndü
Rektörlük 09.03.2017

28 Şubat - 5 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na damgasını vurdu.

50 Üniversiteden 800 sporcunun katıldığı şampiyonada MAKÜ öğrencileri yine fark yarattı.

Şampiyonada Lowkick dalında 56 kiloda, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Zeliha DOĞAN, Türkiye Şampiyonu oldu.

Aynı şampiyonada Full Contact dalında 60 kiloda Sümeyye BARBAROS, Türkiye 2.si olurken, yine aynı dalda 56 kiloda Zeynep GÜLTEKİN ise Türkiye 3.si oldu.

Sporcular, Antrenör İlyas İPEK ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’ın da bulunduğu ziyarette öğrenciler “Bizler Üniversitemizi, Rektör hocamızın desteğini her zaman arkamızda hissettik. Bizlere hissettirdikleri bu güçle elimizden geleni yapmaya çalıştık. Rektörümüze bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Desteklerini her zaman hissettiğimiz Rektörümüze kazandığımız bu madalyaları vermenin gururunu yaşıyoruz ve kendilerine bu başarımızın süreceği sözünü vermek istiyoruz.” dediler.

Rektörümüz ise, öğrencilere ziyaretlerinin kendilerini mutlu ettiğini, Üniversite olarak her zaman spora ve sporculara önem ve destek verdiklerini, öğrencilerin aldıkları madalyalarla bu desteklerinin ne kadar yerinde olduğunu gördüklerini vurguladı. Öğrencilerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Rektörümüz, başarılı sporcularımıza başarılarını sürdürme temennisinde bulundu.