Bölge Basını Zirvede Buluştu
Rektörlük 20.02.2017

MAKÜ’den Örnek Organizasyon

Burdur, Isparta ve Antalya’da görev yapan gazeteciler “Bölgesel Basın Buluşmasında” doğal güzelliğiyle Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda’da bir araya geldi. Üniversitemiz bölge tanıtımına verdiği önemi bir kez daha göstererek, örnek bir organizasyona imza attı.

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğünün desteğiyle Burdur, Isparta ve Antalya’da çalışan gazeteciler “Bölgesel Basın Buluşmasında” Burdur’un Yeşilova ilçesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın ev sahipliğinde Salda gölü ve Salda Kayak merkezinde güzel bir gün geçirdi.

Taşoda’da Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından karşılanan basın mensupları ilk olarak Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ettiler. Burada Yeşilova Kaymakamı Abdülhamit KARACA, Belediye Başkanı Nuri ÖZBEK ve Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet UYUMAZ tarafından karşılanan ekip, kokteyl eşliğinde sohbet ettiler.

Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet UYUMAZ da yapılan bu gezinin hem üniversitemizin tanıtımı, hem de Yeşilova’nın tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak; “Bu yıl turizm ile ilgili programlara ilk öğrencilerimizin kayıtlarını alacağız. Bu programların açılması hem ilçemiz için, hem de üniversitemiz için önemli bir gelişme. Turizm potansiyeli yüksek olan Yeşilova ilçemiz bu bölümlerin açılması ile yerel dinamiklerle üniversite buluşmasını en iyi şekilde sağlamış olacağız” dedi.

Yeşilova Belediye Başkanı Nuri ÖZBEK de, hem üniversitemize, hem de basın mensuplarına bu ziyaretlerinden ve ilçeyi tanıtma açısından önemli bir hamle olan bu gezinin Yeşilova Salda Kayak Merkezine düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti.

Basın mensuplarına ve Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a İlçeye yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden Yeşilova Kaymakamı Abdülhamit KARACA, “Üniversitemize buraya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde üniversitemizin bir okulunun olması Yeşilova’nın tanıtımını ve kalkınmasını sağlayacaktır. Hepinizin ilçemizin tanıtımında emeği geçeceğine inanıyorum” dedi.

İLÇELERDEKİ MYO’LAR KONSEPT ÜZERİNE KURGULANACAK

Rektörümüz  Prof. Dr. Adem Korkmaz Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksek Okulu’nda şöyle konuştu; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ilçelerdeki açılan Meslek Yüksek Okullarını önümüzdeki dönemlerde belli konseptlere yoğunlaştırmak istiyoruz. Bu çerçevede Çavdır daha çok sosyal hizmetler alanındaki programlar alanlarından geliştiriliyor, Yeşilova da artık konseptini turizm üzerine odaklıyor. Hem sahip olmuş oldukları doğal güzellikler ve turistik değerleri ifade ediyor. Bu sene ilk açtığımız program da turizm rehberliği programı. Bundan sonra da turizmle ilgili diğer programlar açılmaya devam edecek. Yeşilova bu yıl ilk öğrencisini almış olacak. Yeşilova Meslek Yüksek Okulunu uzun bir uğraştan sonra yaklaşık 1,5 yıl sonra açabildik. Bundan sonra Üniversitenin eğitim ve kültür tesisleşmesi bakımından göl kenarında ve Salda bölgesinde çalışmalar yürütüp, altyapı bakımından önemli bir değer ifade edeceğini düşünüyoruz. O nedenle bugünkü bu çalışmamamızın ve siz değerli basın mensuplarını burada ağırlamamızın bir sebebi de bu düşüncemize bölgesel anlamda bir destek görmek.”

Türkiye’nin maldivleri olarak bilinen ve 185 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin dünyanın ise en derin üçüncü gölü olma özelliğini taşıyan Salda gölü berraklıyla basın mensuplarını cezp etti. Ellerindeki fotoğraf makineleri ile en güzel manzara fotoğrafını çekmek isteyen gazeteciler renkli görüntülere de neden oldu.

Salda gölü kadar Salda kayak merkezide gazetecilerin ilgisini çekti. Burdur’un tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan kayak merkezinin zirvesine gazeteciler ise kar ezme makinesi ile çıktı.

Hafta sonu yoğunluğunun yaşandığı Salda kayak merkezinde kaymanın ve kızaklara binmenin keyfini çıkaran gazeteciler geziden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler, “Salda kayak merkezi bölgemizin önemli değerlerinden birisi. Sayılı kayak merkezi var bölgemizde. Salda da bunlar arasında. Hem doğasıyla, hem de mevsimin uzunluğuyla önemli merkezlerden birisi. Biz bölge basını olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörümüzün ev sahipliğinde burada buluştuk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Üniversite, basın ve şehir kaynaşmasının en önemli örneklerinden birini gördük” dedi.

Salda Kayak Merkezinde de bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Isparta, Burdur ve Antalya’daki basın emekçilerimizi bugün burada misafir etmek, bu güzel beldemizin varlığını ve farkında lığını hatırlatmak ve bir arada bulunmak amacıyla buradayız, Salda dayız, Salda kayak merkezindeyiz, burası gerçekten dünyanın en güzel noktalarından bir tanesi hem kış turizmi bakımından, hem de kayak potansiyeli amatörler, acemiler ve profesyoneller için ayrı ayrı pistlere sahip olması bakımından çok önemli, bunun dışında da yaz içinde alternatif turizm bakımından da dikkate değer bir nokta. Biz Üniversite olarak özellikle Yeşilova Meslek Yüksek Okulumuzu turizm programlarıyla güçlendirerek, buradaki konaklama altyapısına da yakın gelecekte destek verip, turizme kalıcı ciddi bir destek oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda bizim bu programımıza destek veren  Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen hanıma ve Üniversitemiz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum”  dedi.