Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı AB Erasmus+ KA2 Kapsamında Ortak Olduğu Projeye Ev Sahipliği Yaptı
Eğitim Fakültesi 24.01.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı AB Erasmus+ KA2 kapsamında 12 ülke ile ortak olduğu projeye ev sahipliği yaptı. İngiltere merkezli “Arts And Traditions Promoting Awareness of Cultural Traditions in Modern Settings” adlıprojenin Türkiye toplantısı 19-22 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. Toplantıyı Doç.Dr. Serdar TUNA ve Doç.Dr.Mustafa ŞEVİK gerçekleştirdi.

Ortakları; İngiltere, Fransa, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, İsveç, İtalya, İspanya, Estonya, Polonya ve Türkiye olan; “Arts and Traditions” isimli proje, 2016 yılında başladı ve 2019 yılında sonlanacak.

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı gerçekleşen projenin 2. Toplantısında, 12 ülkeden toplam 35 katılımcı yer aldı.

Toplantı sırasında katılımcılara, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Fatih Selçuk tarafından geleneksel Türk sanatlarından Ebru gösterisi yapıldı. Daha sonra katılımcılar da birer deneme yaparak ebru sanatını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sibel KARAKELLE’nin toplantıyı ziyaret etmesinin ardından, misafirlere üniversitemiz tarafından hazırlanan anmalıklar sunuldu ve kısa bir şehir turu ile toplantının ilk günü sona erdi.

Toplantının ikinci günü,  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ misafirlerle bir görüşme yaparak, farklı kültür ve geleneklerin toplumları ayrışma yerine, birleştirme amaçlı kullanılması, farklı kültür ve sanatların zenginlik olarak algılanması gerektiğini ifade ettiler.

Toplantıda, yine Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden Rukiye SELÇUK tarafından Ney dinletisi gerçekleştirildi. Avrupalı misafirlerin büyük ilgi gösterdiği dinleti sonrasında, şehir turu, müze gezisi ve veda yemeği ile toplantı sona erdi. Veda yemeğinde Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı öğretim elemanı Uzm. Nurgül MIHLADIZ’ın düzenlediği folklör gösterisi ise hayranlıkla izlendi.

İlk toplantısı Litvanya’nın Kaunas şehrinde yapılan Projenin yürütücülüğünü Doç.Dr. Serdar TUNA ve Doç. Dr. Mustafa ŞEVİK yapıyor.