Hayvan Hastanesi’nden Başarılı Operasyon
Rektörlük 24.01.2017

Terrier ırkı köpeğe bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi bölgeye hizmet vermeye devam ediyor. Hayvan Hastanesi hem sokak hayvanlarına olan duyarlılığı, hem de evcil hayvanların zor olan müdahalelerini yapmasıyla dikkat çekiyor.

Antalya’dan Yuppi isimli terrier ırkı köpeğin sahibi Sibel BİLECİ köpeği rahatsızlanınca, Antalya’da veteriner hekime götürür, fakat tam bir iyileşme sağlanamayınca Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin yolunu tutar.  Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne yapılan muayene ve tetkikler neticesinde köpeğin bel fıtığı  hastası olduğu ve bu nedenle arka ayaklarını kullanamadığı ortaya konulur.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan ŞİRİN, Uzman Dr. Harun ÇINAR, Veteriner Hekimler Ahmet Hamdi KÜÇÜK, Ahmet Bircan YALIN ,Betül ŞENSÖZ,  Nuri UYSAL ve İsa Can UYGURALP’in de bulunduğu ekiple birlikte Yuppi’ye bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Ameliyat öncesi Yuppi’nin durumu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan ŞİRİN; “Terrier ırkı köpeğimiz yaklaşık 1 ay önce rahatsızlanmış ve köpeğin sahibi hastayı bize getirdi. Biz de gerekli klinik muayenesini yaptık, tanısal görüntüleme işlemleri sonuçlarıyla birlikte bel fıtığı ameliyatı olması gerektiğine karar verdik. İnsanlarda da bel fıtığı olarak bilinen hastalık köpeklerde de benzer şekilde seyretmektedir. Şimdi ameliyat edilecek olan Yuppi’nin ameliyat sonrası yoğun bakım sürecini takiben 1 hafta kadar sonra fizik tedavi rehabilitasyon uygulamaları ile 4-5 haftaya sağlığına ve normal yürüyüşüne kavuşmasını umuyoruz. Bu ameliyat Türkiye’de yaygın olarak yapılabilen bir ameliyat değil. Ama bizim hastanemizin fiziki yapısı buna müsait bir hastane ve biz ameliyatımızı hastanemizde gerçekleştireceğiz.  Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi olarak, hem sokak hayvanlarına, hem de bölgeye hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Yuppi’nin sahibi Sibel BİLECE de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin başarısını duyduklarını ve köpeğini hastaneye getirdiğini belirterek; “Yuppi 11 yaşında bir köpek. O benim her şeyim. Yaklaşık 1 ay önce Yuppi rahatsızlandı ve ben Antalya’da Veteriner Hekimlere götürdüm. Ama sonuç alamadık. Şuan buraya geldik. Muayenesi ve tetkikleri yapıldı. Buradaki doktorlarımıza emanet ettim. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur” dedi.