Rektör KORKMAZ’dan Burdur Basınına Ziyaret
Rektörlük 11.01.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ile Burdur’da faaliyet gösteren yazılı ve internet gazetelerini ziyaret etti.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti, Burdur Gazetesi, Yeni Gün Gazetesi, Çağdaş Burdur Gazetesi, Dergi Ayrıntı, Burdur FM, Detay Ajans, Burdur Web ve Burdur Gündem'e  Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde Rektörümüz Prof. Dr. KORKMAZ; Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik edip, basının zor şartlar altında görevini yerine getirdiği belirterek, Çalışan gazetecilerin gazeteciler gününü çiçek takdim ederek kutladı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak basının her zaman yanında olduğuna da dikkat çeken Rektör KORKMAZ, “Günümüzde Türk basını, yazılı ve görsel alanda olduğu kadar, teknolojinin gelişmesiyle sanal ortamda da büyük ilerleme kaydetti. Bu ilerlemenin mimarı olan gazetecilerin sıkıntılarının giderilmesi, basınımızın yanı sıra demokrasiyi de daha güçlü kılacaktır. Yaygın basın kuruluşlarında görev yapan meslektaşlarına göre daha kısıtlı imkânlarla çalışan yerel basın mensupları, bölgede yaşanan olaylardan ve gelişmelerden kamuoyunu haberdar etmektedirler. Zor şartlar altında sorumluluk anlayışı ile görevlerini yerine getiren basın mensuplarına yaptıkları çalışmalarda yardımcı olunması gerektiğine inanıyorum. Bizler Üniversite olarak basınımıza her konuda yardım etmeye çalışıyoruz.  Burdur basını ile uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Gazetecilik mesleğinin  ve basının demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük katkısı bulunmaktadır. Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Onların eleştiri ve önerilerini önemsiyor, çalışmalarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü'nü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”