Öğretimde Yöntem-Teknik ve Müzik Konulu Konser Gerçekleştirildi
Eğitim Fakültesi 02.01.2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Mustafa YELER’in müzik bölümü öğrencileri ile birlikte hazırladığı “Yöntem-Teknik ve Müzik” konulu konser 30.12.2016 Cuma günü Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE başta olmak üzere akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konser Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konserin amacı ve içeriği hakkında bilgiler veren Öğr. Göv. Mustafa YELER, “Öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme dersimizde müzik eğitimi bölümündeki öğrencilerimizle materyal kavramına farklı bir boyut kazandırmaya çalıştık. Bugüne kadar öğretim materyali dendiğinde aklımıza iki ve üç boyutlu araçlar gelmekte idi. Oysa öğretme-öğrenme sürecindeki yaşantılar sadece bu iki özelliğe sahip materyallerden yararlanmayla sınırlı kalmamaktadır. Özellikle bilişsel ve nörofizyolojik anlayışlara göre bilginin çevreden alınması işlenmesi, saklanması ve hatırlanması aşamalarında “kodlama” eylemlerinin önemi vurgulanmaktadır. İşte bu eylemlerden biri de bilginin kazanılması sürecinde ritim, dans ve müzik yaşantılarının kullanılmasıdır. Bu çerçevede müzik bölümü 3.sınıf öğrencilerimizle birlikte her öğretmen adayının beceri haline getirmesi gerekli olan öğretim yöntem ve tekniklerinden bazılarına ilişkin bilgileri farklı türdeki müzik formlarına dönüştürdük ve bunların bir kısmını bu konser etkinliğimizle sizlerle paylaşmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Konserde görevli öğrenciler hazırladıkları yöntem ve tekniklere ilişkin müzik performanslarını sergileyerek izleyenlere final sınavları öncesinde coşku dolu, eğlenceli ve sıcak bir zaman yaşattılar.

Konser sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE tarafından Mustafa YELER’e Üniversitemiz anmalığı ve çiçek taktim edildi.