Temel İlkyardım Eğitimi Kursiyerleri Sertifikalarını Aldılar

02.12.2016

Burdur Gelişim Merkezi ve İlk Yardım Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Temel İlkyardım Eğitim Sertifika Töreni” yapıldı.

Avşarhan Sinema Salonunda yapılan sertifika töreninde temel ilkyardım eğitimi alan 71 üniversitemiz personeli sertifikalarını aldılar.

“Temel İlkyardım Eğitim Sertifika Töreni’ne Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, Sağlık Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şevkinaz KONAK, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Ali Murat ALPASLAN, İlk Yardım Merkezi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Canan DEMİR BARUTÇU ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Uğur ÜSTÜN  ve sertifika sahipleri katıldı.

Açılış konuşmasını İlk Yardım Merkezi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Canan DEMİR BARUTÇU yaptı. BARUTÇU konuşmasında; “2 gün 16 saat süren eğitimin ardından hepiniz başarı göstererek bu sertifikaları almaya hak kazandınız. Bundan sonra biriminizdeki tüm ekibin, tüm personelin sağlığı sizlerden sorumlu. Bu sertifikalarınız 3 yıl boyunca geçerli olup, 3 yılın sonunda kısa bir eğitimle sertifikalarınız yenilenecektir. Hepinize bu başarışlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Ali Murat ALPASLAN da bir konuşma yaparak; “Burdur Gelişim Merkezi olarak Burdur aktörlerine, Üniversitemiz aktörlerine böyle eğitimler vermeye çalışıyoruz. Bizlere Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan geri dönüşte şimdiye kadar yapılan eğitimlerde en başarılı kitlenin üniversitede olduğu söylendi. Tabi ki bunda en büyük etken böylesi bir eğitimi Üniversitenin yapmasıdır. Şuana kadar 71 personelimiz zorunlu olarak bu eğitimi aldı. 18 öğrencimizin de eğitimi tamamlandı ve gelecek hafta da yeni bir kurs daha açılacak.  Herkese çok teşekkür eder, sertifikalarınızın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Son olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR da bir konuşma yaparak; “Bir kurumun başarılı olmasındaki temel şartlardan bir tanesi de birimde çalışanların  kendilerinin ayniyat duygularının gelişmesi ve kendilerini mesul ve memnun hissetmesi ve iyi bir çalışma ortamında çalışmasına bağlıdır. Dolayısıyla iş güvenliği ile ilgili insanların kendilerini tedirgin konumda hissetmeleri performansları da olumsuz yönde etkileyecek bir unsurdur. Bundan dolayıdır ki iş kanunu çıkarırken, değişik düzenlemeler yapılmış ve bununla ilgili iş güvenliği kurulları birimimizde oluşturulmuş, üniversitemizin hemen hemen bütün akademik birimlerin risk analizi yapılmış ve bu risk analizi sonucunda personelin çalışma ortamından kaynaklanan risklere maruz kalmaması için  düzeltici tedbirlerin alınmasına başlanmıştır. Bunun bir iş güvenliği bağlamından öte aynı zamanda sağlık yönünden de sizlerin almış olduğu eğitimde yasada her 50 kişide bir kişi olmak üzere personelin eğitime tabi tutulması gerekmektedir.  Bizler de bütün birimlerde birer kişi olması gerekirken, daha fazlasının daha iyi olacağı düşüncesiyle, her birimimizden 1 asil, 1 yedek olmak üzere personellerimizi çağırdık. Dolayısıyla sizlerin her biriniz farklı kurumlarda. İlkyardımla ilgili herhangi bir durum ortaya çıktığı zaman buna müdahale etme yetkiniz var. Sizden ricamız, bu sertifikaya sahip olduğunuzu kurumunuzdaki bütün personelin duymasını sağlamanızdır. Bu konu ile ilgili eğer biriminizde eksiklikler varsa, doğrudan doğruya ilkyardım yapabilmek için o eksikliklerin neler olduğunu ilgili birim amirlerinize iletirseniz o konuda gerekli, tedarikler yapılacak ve dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk yaşandığı zaman, malum birkaç saniye ya da birkaç dakika bile sağlıkta geç olabiliyor. Bu bağlamda bakarsak mesuliyetiniz biraz fazla. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, öyle bir durumla karşı karşıya kalmamanız en büyük temennimiz ama olur da öyle bir durumla karşılaşırsanız ilk defa sizlerin o durumun başında olacağınız beklentisi içinde sertifikalarınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA,  İlk Yardım Merkezi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Canan DEMİR BARUTÇU ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Uğur ÜSTÜN’e üniversitemiz anmalığını takdim etti.

Anmalık takdiminden sonra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE ve Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Ali Murat ALPASLAN tarafından sertifikalar sahiplerine dağıtıldı.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024