Komşu Üniversitelerimizin Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri İle MAKÜ’de “Öğretmen Yetiştirme” Paneli Gerçekleştirildi

30.11.2016

Üniversitemiz 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi tarafından “Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar” konulu panel düzenlendi.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu'ndaki panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE ile Isparta, Denizli, Afyon ve Muğla'dan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Oturum Başkanlığını Prof. Gökay YILDIZ'ın yaptığı panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE "Bizim öğretmenlerimiz başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu toprakların vatan kılınması mücadelesi verdiler. 15 Temmuz’da da bu millet bu eşsiz vatanın bölünmez bütünlüğünü dünyaya yeniden haykırdı" dedi. Kuruluşundan buna yana yaklaşık 3000 öğretmenin Anadolu’nun her bir köşesinde vatanlarına hizmetlerini gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. KARAKELLE “Onların gönderdikleri videoları öğretmenler gününde hepimiz gördük, gururlandık, onurlandık. Akif’in Üniversitesinde Asım’ın nesli vatanının her daim hizmetkârı olduğunu bir kez daha gösterdi. Sizlerde birkaç yıl sonra onlara katılacak ve bu  bayrağı omuzlarda taşımaya vatanınızı daim yüceltmeye eşlik edeceksiniz. Bizler, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaşi Veli gibi nice ilim irfan sahibi bilgelerin torunlarıyız. Mesleğinizi yaparken onları örnek alın, gönül insanı olun, yani aşkınız, sevdanız, fedakârlık duygunuz daim olsun” dedi.

Panelin oturum başkanı Prof. Gökay YILDIZ'da "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esalet ve sefalete terkeder” diyerek eğitimin önemini vurguladı. Daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Oğuz ÜNVER “Neden Araştırma-Sorgulamaya Dayalı Öğretmen Eğitimi”, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım ÇELİK “Gelecekte Dünya ve Eğitim”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray KASAPOĞLU “Öğretmen Eğitimi Araştırmaları”, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mevlüt GÜNDÜZ ise “Öğretmen Yetiştirmede geçmiş, bugün ve gelecek” konulu sunumlarını yaptı.

Panel Sonunda,  Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ile Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sibel KARAKELLE Panelistlere Üniversitemiz 10.yıl Anmalıklarını ve çiçeklerini takdim etti.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024