Üniversitemizde Hoca Ahmet YESEVİ Anlatıldı

25.11.2016

Üniversitemiz 10. Yıl etkinlikleri kapsamında Burdur Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen Dr. Yusuf EKİNCİ'nin konuşmacı olarak katıldığı "Hoca Ahmet YESEVİ" konulu konferans, Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Vali Yardımcıları Bahir ALTUNKAYA ve Bülent UYGUR, Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar BAŞGÜL, Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM, Genel Sekreterimiz Ali Nihat GÜNDÜZALP, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Dr. Yusuf EKİNCİ, Hoca Ahmet YESEVİ ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ahmet YESEVİ’nin Anadolu’da birçok evliyanın, alperenin yetişmesinde gerçek anlamıyla hocalık yapmış olduğunu vurgulayan Dr. Yusuf EKİNCİ, sözlerine şöyle devam etti: “ YESEVİ, ilk Türk mutasavvıf şairidir. Türkçe konuşmuş, Türkçe yazmıştır. Günümüzde siyasi ve kültürel değişiklikler çerçevesinde, Hoca Ahmet YESEVİ’nin yaşadığı dönemdeki birleştirici rolünün bugün de varlığını koruyabildiğini görüyoruz. Yeni Türk Cumhuriyetleri ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin gelişmesi, kültür zenginliklerimizin daima canlı tutulması hususunda Ahmet YESEVİ’nin fikirleri bize ışık tutacaktır. O’nun kültürel ve tarihi öneminin daha iyi belirtilebilmesi için, doğumunun 900.yıldönümü sebebiyle 1993 yılı bütün Türk dünyasında ‘Hoca Ahmet Yesevi Yılı’ olarak ilan edilmiştir.”

Dr. Yusuf EKİNCİ, sunumlarının ardından öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Program, Vali Yardımcısı Bülent UYGUR ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM tarafından Dr. Yusuf EKİNCİ’ye Üniversitemiz anmalığı, Teşekkür belgesi ve çiçeğinin verilmesi ile son buldu.