MAKÜ’de Duygu Dolu Öğretmenler Günü Kutlaması

23.11.2016

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği kapsamında gerçekleştirilen emekli öğretmen Yılmaz GÖÇMEN'in konuşmacı olarak katıldığı "Bana Çiçek Getirin, Dünyanın Bütün Çiçeklerini Buraya Getirin" isimli konferans, Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Perihan ÜNÜVAR ve Doç.Dr. Nihat KARAER, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler ile Burdurlu şehit öğretmenlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nurdan KIZILDELİ SALIK, Doç. Dr. Gülten CÜCEOĞLU ÖNDER ve Müzik Öğretmeni Ulaş ÖZKASNAKLI tarafından hazırlanan ‘Öğretmenler Günü Konseri’ ile devam etti.

Konserin ardından  Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Sözlerine “Bu 24 Kasımda daha da duygu yüklüyüm çünkü aramızda şehit öğretmen aileleri var” diyerek başlayan Rektörümüz konuşmasına şöyle devam etti: “ Geçen yıl bir arkadaşıyla birlikte trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Esra ÖZŞENEL Çakır'nı ve Neriman TEKİN’ın ailesi ve diğer şehit aileleri aramızda.. Çocukluk arkadaşım, abim, mahallede birlikte büyüdüğümüz Bayram YEŞİL öğretmenimizin ailesi de burada.. 1990 yılında görev yaparken 5 arkadaşı ile birlikte bölücü terör örgütünün saldırı sonucu hayatını kaybetti. Benim hayatımda büyük bir etki bıraktı. Bir gün bir gazete haberinde gördüm, inanamadım, haberi tekrar okudum. Ülkemizin bir öğretmeni olmasının yanı sıra üniversitemizin de bir öğretmeniydi.. Ülkemizde yaşanan birçok problemin kaynağında eğitimindeki eksiklikler kendini gösteriyor. Eğitim tüm uç noktalara ulaştığı takdirde ülkemize oynanmak isteyen hiçbir oyun gerçekleşmeyecektir. O yüzden bugünkü öğretmenler günün de duyguluyuz. Türk milletinin geleceğinin çok önemli bileşenini oluşturan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Ülkemizde rahatça yaşıyorsak kendini feda etmiş askerlerimize, insanlarımıza minnet borçluyuz. Bunu ödememiz mümkün değil. Öğretmenler kandile benzerler, etrafını aydınlatırken kendilerini tüketirler. Şehit öğretmenlerimiz de etraflarını aydınlattılar. Hayatını kaybetmiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Daha sonra, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğçe ÖZTÜTÜNİŞ, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. İngilizce öğretmenini örnek olarak öğretmen olmak istediğini vurgulayan Tuğçe Öztütüniş, kendisinin de ileride örnek bir öğretmen olmak istediğini belirtti.

Ardından, Eğitim Fakültesi Dekanlığı adına Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat KARAER ise, “Günümüzde her alanda kalkınma çabalarının başarıya ulaşması iyi yetişmiş insan gücüne bağlı olduğu bilinen bir gerçektir. İhtiyaç duyulan nitelikte insan gücü yetiştirilmesi ise eğitim sisteminin görevidir. Eğitimin gerçekleştiği okulları yürüten başat konumundaki görev ise öğretmendedir. Öğretmenin sahip olduğu formasyon dolayısı ile niteliği eğitimin kalitesi ile doğru orantılıdır. Öğretmenin niteliği önemli ölçüde yetiştirilme şekline bağlıdır. Meslek sevgisi, alana hâkimiyet, iletişim becerisi, öğrenciyi güdüleyebilme gibi niteliklerin kazandırılması veya geliştirilmesi öğretmenin niteliği açısından kayda değer unsurlardır.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Kübra ÖZEN’in kendi yazdığı ‘Öğretmen Şiiri’nin okunması ile devam eden programda, Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden mezun olan öğretmenlerin çektiği kısa video izlendi.

Ardından emekli öğretmen Yılmaz GÖÇMEN tarafından konferans verildi. Öğretmenlik hayatı boyunca başından geçen olayları anlatan Yılmaz GÖÇMEN, öğrencilerle kurduğu diyaloğun önemine vurgu yaptı ve geleceğin eğitimcileri olacak öğrencilere seslenerek “Sizler de birer öğretmen olacaksınız. Öğrenciler sizleri anneleri, babaları, abileri gibi görecekler. Sizler de onlara birer evlat gözüyle bakın. Onlara önemli olduklarını hissettirin, adlarıyla seslenin. Okula her zaman güler yüzlü gidin. Öğrenci etkilenir her şeyden. Sizler güler yüzlü olursanız onlar birer çiçek misali açar. Kılık ve kıyafetinize de özen göstermelisiniz. Sizler öğrenciler için gelecek nesiller için birer örneksiniz. Ona göre davranmalı ve yaşamalısınız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz tarafından Yılmaz GÖÇMEN’e Üniversitemiz anmalığı takdim edildi.

Burdurlu şehit öğretmenler için hazırlanan videonun izlenmesi ile devam eden program sonunda Rektörümüz ve Yılmaz GÖÇMEN tarafından şehit olan öğretmenlerin yakınlarına anmalık ve çiçek takdim edilmesi ile son buldu.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024