\"Vefatının 80.Yılında Akif\'i Anmak Asım\'ı Yaşamak\" Programının Açılış Töreni Gerçekleşti

25.10.2016

Üniversitemiz ve Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen 25-28 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Vefatının 80.Yılında Akif'i Anmak Asım'ı Yaşamak" programının açılış töreni Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış töreni öncesinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sunulduğu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öncülüğünde hazırlanan  “Mehmet Akif Ersoy Resim Sergisi”nin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve protokol üyeleri ile birlikte yapıldı.

Daha sonra Türkiye’nin pek çok yerinden öğrencilerin Üniversitemizde buluştuğu "Vefatının 80.Yılında Akif'i Anmak Asım'ı Yaşamak" programın açılış törenine geçildi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve Anadolu Mektepleri tanıtım videosu izlendi.

Program açılış konuşmaları ile devam etti. Mehmet Akif Ersoy ile Burdur’un özdeşleştiğini ve birlikte anıldığını vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR,  “Üniversitemiz, Mehmet Akif Ersoy’un isminin sorumluluğunun bilincindedir. Toplumları millet haline getiren ve aynı geleceğe dair hayaller kurduran bazı etkenler vardır. Millet bu ortak idealler ve duygular etrafından birleşerek ‘Millet’ olur. Bu ortak değerlerin ve onları temsil eden şahısların tartışmaya açılması veya onların üzerinden geçici gündem oluşturulması o milletin istikbaline bir şey kazandırmaz; aksine tarihin bir döneminde yaşamış bu örnek şahsiyetlerin ruhlarını incitir. Cumhuriyetimizin kurucu iradesi bu birlikteliğin en güzel somut örneğidir. Ankara’da yokluk ve zorluklar içerisinde toplanan Büyük Millet Meclisi’nin vekilleri, farklı yöre, düşünce ve dünya görüşlerine rağmen Anadolu ruhunu tezahür ettirmiştir. Birlik ruhuyla var olmuş bu devletin bugün daha çok birliğe ihtiyacı vardır. Bugünkü programın temelini teşkil eden Akif’i anmak yeterli değildir, onların ideal ve düşüncelerini hayata geçirmek ve böyle bir nesil yetiştirmek gereklidir. Üniversitemiz, demokrasiye sahip çıkan, birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutan gençler yetiştirmeyi görev edinmiştir. Bu kapsamda bu programın açılış törenini Üniversitemizde yapmaktan ve programın paydaşı olmaktan mutlu ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Tarım eski bakanlarından, Anadolu Mektepleri Yürütme Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ ise, etkinlikler boyunca Burdur’da 20 şehirden 300’e yakın öğrenci ve öğretim görevlisinin misafir edileceğini; okuyucuların Mehmet Akif üzerine 130 sunum yapacaklarını belirtti. GÜÇLÜ ayrıca, oturumlarda 3 tanesi Mehmet Akif’in kendi eseri olmak üzere 30 tane de hakkında yazılan eserler ile birlikte 33 eserin okunmasından doğan sonuçların tartışılacağını ifade ederek, “Ülkemizde güçlü ve anlamlı bir gelecek için denediğimiz bu yöntemin sonuçlarını birlikte göreceğiz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet SORGUN, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yapılan tüm çalışmaları takdir ettiğini belirterek “Mehmet Akif Ersoy ile ilgili söz söylemeyi tereciye tere satmak gibi görüyorum. Tüm emeklerinden dolayı Anadolu mekteplerine ve yine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir etkinlik yapıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“Herkese ama en çok da şehitlere selam olsun” girişiyle konuşmasına başlayan Kültür Eski Bakanı Atilla KOÇ ise Üniversitelerin önemine vurgu yaparak “Kurulan üniversiteler Anadolu’nun her yerinde bir lonca teşkilatı ötesinde bizi, ülkemizi ve toplumumuzu yükseltecek ve ilim iktidarında gerçek yerimize oturtacaktır.” ifadelerini kullandı.

80 yıl sonra tekrar hatırlanmak en büyük hazine olduğunu vurgulayan İlimiz Valisi Şerif YILMAZ da bu hazinenin de Mehmet Akif Ersoy’un bıraktığı eserler ve onların değerleriyle belirlendiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Oturum başkanlığını Ahmet ÖZDEMİR’in yaptığı panelde öncelikle Anadolu Mekteplerinin hazırlamış olduğu “Akif’in Manifestosu” okundu.  Ardından panelistler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Panel, Kültür Eski Bakanı Mahir ÜNAL’ın oturumu değerlendirmesi ile son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024