Üniversite Camii’nde İlk Namaz, Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ’un Katılımıyla Kılındı

21.10.2016

Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ,  2016 - 2017 Eğitim Öğretim Akademik Yılı açılış töreni ilk dersin ardından Üniversitemiz İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan Üniversite Camii’nde ‘İlk Namaz’ programına katıldı.

Namaz öncesinde konuşan Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ “üniversitede ilk dersini beraber yaptık, şimdi burada da şimdi ilk namazı birlikte kılma şerefine ulaşacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir kampüs camii oldu. İnşallah burada namazlarınızı kılar, vakitlerinizi burada geçirir, burada sohbetlerinizi yapar, hem ilmi hem de irfani gelişmenize katkıda bulunan bir cami olarak burayı kullanırsınız. 2 yıl önce İlahiyat Fakültesinin temel atma törenine gelmiştik. Mehmet akif Ersoy üniversitesine, gençlere, hocalara ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mehmet Akif Ersoy’un ismini taşıyan üniversitede onun ismine yakışan güzel bir camiye sahip olmak da çok önemli ve değerlidir. İnşallah ileride bu kampüs daha da genişleyecek, ilim ve irfan, hikmet yuvası olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edecek. Camimiz üniversitenin ruhunu oluşturan hem fiziki hem de manevi anlamda ruhunu oluşturan bir yapıt olarak burada olması sizlere de ayrı bir sevinç verecektir diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından İlimiz Müftüsü Hıdır BAYRAK tarafından dua okundu.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ tarafından Üniversite Camii’nin yapım aşamasında katkıları bulunan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetiminde bulunan Dernek Başkanı Ahmet BELEŞ, 2. Başkan Ali Nihat GÜNDÜZALP, Muhasip Üye Suat CAN, Üye Osman ÖZÇELİK, Sekreter Abdurrahman KILINÇ, Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet FAKİ ve Denetleme Kurulu Üyesi Sadık CAN’ a plaketleri verildi.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024