Üniversitemiz 5 Pilot Üniversite Arasında İlk Sırada Yer Aldı
Rektörlük 18.10.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. 5 üniversitenin pilot olarak belirlendiğini söyleyen Erdoğan, bu 5 üniversiteyi de açıkladı. Üniversitemiz bu 5 üniversite arasında ilk sırada yer aldı.

Üniversitemiz Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasında desteklenecek 5 üniversite arasında ilk sırayı alarak birinci pilot üniversite seçildi. Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin geliştirilmesi alanında alacağı destekleme ile alanında daha da güçlenecek olan Üniversitemiz pilot üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ali GÖRGÜLÜ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞEL, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Altan AKKAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KARAGÜL, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali YUKARI, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin DALGAR, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ katıldı.

Açılış Töreninde pilot 5 üniversitenin ismini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan;  “Üniversitelerde belirli alanlarda bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde uzmanlığa yönelmelerini sağlamamız gerekiyor. YÖK’ün bu konuda Kalkınma Bakanlığı ile işbirliği halinde başlattığı bir proje var. Uzun süredir hazırlıkları sürdürülen bu proje kapsamında 5 üniversitemiz pilot üniversite olarak belirlendi. Kalkınma Bakanlığı 2016 için birçok çalışmaya ayırmış olduğu bütçe 4,2 milyar iken, bu yıl 2017 için 5,1 milyar ayırmış durumda. Bu artış 21’e tekabül etmektedir ve bu da yine aynı şekilde bu sürece ne tür bir önem verdiğinin ifadesidir. 2006 yılında kurulan 40 üniversitemiz arasından seçilen 5 Yüksek Öğretim Kurumumuz bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecektir. Ben bu 5 üniversitemizi ve desteklenecekleri alanları sizlere açıklıyorum. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvancılık alanında, Düzce Üniversitesi Sağlık ve çevre alanında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tarım ve Jeotermal alanında, Bingöl Üniversitesi Tarım havza bazlı kalkınma alanında, Uşak Üniversitesi; Tekstil, dericilik ve seramik alanında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot Yüksek Öğretim Kurumları olarak belirlenmiştir. Üniversitelerimize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Rektörümüz Prof.  Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanlarımız Doç. Dr. Hüseyin DALĞAR, Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ ve fakülte dekanları da katıldı.

Pilot olarak 5 üniversite arasında ilk sırada olan Üniversitemiz adına konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “2006 yılında kurulan bir üniversite olarak bizimle beraber kurulan 40 üniversite arasında ilk sırada olmanın gururunu yaşıyoruz. 10. Yılını kutlayan üniversitemizde 2023 hedeflerine Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen destek ile emin adımlarla yürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’a, emeği geçen tüm Akademik ve İdari personelimize üniversitemiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.