Üniversitemizde \"Türk Dünyasının Uğradığı Haksızlıklar ve Sözde Ermeni Soykırımı\" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

10.10.2016

Üniversitemiz 10. Yıl etkinlikleri kapsamında, Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu ile Gıda Akademisi Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği, Prof. Dr. Hanım HALİLOVA' nın konuşmacı olarak katıldığı "Türk Dünyasının Uğradığı Haksızlıklar ve Sözde Ermeni Soykırımı" konulu konferans, Üniversitemiz Avşar Han Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferans, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Azerbaycan’ın özgürlük mücadelesinde aktif rol oynayan Prof. Dr. Hanım HALİLOVA, yaşadıklarını katılımcılar ile paylaştı.

“Türkiye jeopolitik ve stratejik olarak Türk ve İslam Dünyasında tek lider devlettir. Bütün dünyanın ümidi Türkiye’dir” vurgusunu yapan Prof. Dr. Hanım HALİLOVA, 15 Temmuz Darbe Girişimine de değindi ve “Bu girişim, büyük devletlerin Türkiye’yi yok etmek için oluşturduğu bir oyundur. Türkler bir araya gelince çok güçlü millettir. Herkes Türk’ün gücünden korkuyor. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Güneydoğu olmayacaktı.” dedi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Hanım HALİLOVA, “Türkiye, Türk-İslam dünyasının tek lideri, tek ümididir. Gençler olarak bilim ve teknolojiye önem verin. Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi demek tüm Türk dünyasının büyümesi demektir.” vurgusunu yaptı.

Konferans, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından Prof. Dr. Hanım HALİLOVA’ya plaket taktim etmesi ile son buldu.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024