Rektörümüz, Üniversitemizin Yeni Aile Fertlerini Otogarda Karşıladı

19.08.2016

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, MAKÜ'yü tercih ederek kayıt yaptırmak için Burdur’a gelen öğrenci ve ailelerini otogarda karşıladı.

Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ ile birlikte saat 06.30'da BurdurrnŞehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelen Rektörümüz, kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini "Hoş geldiniz" diyerek karşıladı.

MAKÜ'nün öğrenci ve eğitime ne kadar duyarlı, hassas olduğunu göstermek adına öğrencileri otogarda karşıladıklarını vurgulayan Rektörümüz, “Burdur bir üniversite kenti olmaya adaydır. Öğrenciler ilk kez geliyorlar ve kentte yabancılık çekmelerini,bizlerin kayıt yaptırdıkları andan itibaren onların yanında olduğumuzu bilmelerini istedik. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da bizimle bağlarını devam ettirecekler, Burdur’u ve Üniversitemizi tanıtacaklar, Burdur’un fahri hemşerileri olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Geleceğin gençlere emanetrnolduğunu belirten Rektörümüz, “Öğrencilerin ülkenin içinde bulunduğu durumu çokrniyi analiz etmesi gerekiyor. Gecemizi gündüzümüze katıp ülkemizin geleceğirnadına bir seferberlik ilan etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Biz güçlürnolmazsak çok çalışmazsak birileri bizimle ilgili planlar yapabiliyor. Burnplanları bozmak için güçlü olmalıyız.”

Öğrencilere vernailelerine Üniversitemizle ilgili bilgiler de veren Rektörümüz, Üniversitemizi bu yıl ön lisans ve lisans olmak üzere yaklaşık 9 bin öğrencinin tercih ettiğini vurgulayarak “Yüzde 97 oranında kaydımız var. Ek kontenjanlarla bu oranın yüzde 99'a ulaşacağını düşünüyoruz. Bu, Türkiye'deki en iyi yerleştirme oranlarından biri. 10 yaşında genç bir üniversite olmasına rağmen bu kadar yüksek tercih oranı olması açılan programların isabetli olmasından kaynaklanıyor.” dedi.

Üniversitemizin yeni aile fertlerine çay ve simit ikram ederek beraber kahvaltı yapan Rektörümüz, daha sonra öğrenci ve ailelerini kayıt yaptıracakları fakülte ve yüksekokullara götürecek Üniversitemizce tahsis edilen servis araçlarına kadar eşlik etti.