Üniversitemiz Yüzme Havuzu Tüm Burdur Halkına Hizmet Veriyor

03.08.2016

Yaz sıcaklarının bastırdığı şu günlerde Burdurlular’ın serinlemek için kullanabilecekleri Üniversitemiz yüzme havuzu Burdur halkına hizmet veriyor.

Üniversitemizin İstiklal Yerleşkesindeki Spor Kompleksi içerisinde yer alan 5 kulvarlı 680 bin metreküp kapasiteli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaz sıcaklarında serinlemek isteyen tüm Burdur halkını bekliyor.

Üniversitemiz Spor Kompleksi  Sorumlu Müdürü Öğretim Görevlisi Ahmet Ali Karaca yüzme havuzu hakkında bilgiler verdi. Karaca; “Haziran ayında açmış olduğumuz yüzme kurslarımız 06-14 yaş gurubu çocuklarımız 150 kişiden oluşmakta. Şuanda çocuklarımıza yüzme kursu veriyoruz. Bu yüzme kursunun çok faydası var. Havuza giren çocuklarımızın iskelet ve kas sistemine olumlu yönde etkisi var. Yüzmenin zihinsel olarak da faydası var. Aynı zamanda vücut koordinasyonunu da sağlıyor. Şuan 150 çocuk, 70 yetişkin kursiyerimize hizmet veriyoruz. Kurs taleplerimiz güm geçtikçe artmakta.  Bu da bizleri mutlu ediyor. Şuan 4 yüzme antrenörümüz ve 2  cankurtaranımızla hizmet veriyoruz. Tesisimizde önceliğimiz kursiyerlerimizin ve velilerimizin kompleksimizden memnun şekilde ayrılmalarını sağlamak. Bunun için ben ve diğer çalışma arkadaşlarım emek  veriyoruz. Yüzme sporu en güzel sporlardan biri. Bununla beraber yüzdüğümüz havuzların hijyeni ise sağlığımız açısından son derece önemli. Biz de burada havuzumuzda periyodik bakımlarımızı düzenli yapıyoruz. Havuz suyunun klor seviyesi ölçümlerini düzenli yapıyoruz. Hijyen kursiyerlerimiz kadar bizim için de önemli. Üniversitemizde bulunan bu güzel tesisten sadece Üniversite personelinin değil, tüm Burdur halkının yararlanması gerektiğini düşünüyorum ve Spor Kompleksimize tüm Burdurlular’ı davet ediyorum” dedi.

Üniversitemizin merkez yüzme antrenörü Bahar Ünal ise; “Burada yüzme eğitimlerimizi veriyoruz. Şuan 06-14 yaş arasındaki çocuklarımıza kurs veriyoruz. Sitil çalışmalarımız var. Yüzmeye sıfırdan başlayan çocuklarımızda her gurupta ayrı ayrı çalışmalar yaptırıyoruz. Bunun dışında yetişkin guruplarımız var. Yetişkin gurubumuz farklı saatlerde eğitim alıyor. Aynı zamanda Üniversitemiz ve Ümit Çalışkan Rehabilitasyon Merkezi’nin imzaladığı protokol gereği özel çocuklarımıza da fizik tedavi amaçlı  hizmet veriyoruz. Havuzumuza kayıtlarımız devam etmekte olup, havuzdan yararlanmak isteyen tüm Burdur halkını Üniversitemiz Spor Kompleksine bekliyoruz” dedi.

Ayrıca, 25 metre uzunluğunda, 12,5 m. genişliğinde, 2.20 m. derinliğinde ve 680 bin metreküp su kapasitesine sahip olan havuzun yer aldığı Spor Kompleksi içerisinde öğrenciler, üniversite personeli ve Burdur halkının rahatlıkla spor yapabileceği tesisler de bulunuyor.