.

Üniversitemizin Gururu Başpehlivanlardan Demokrasi Nöbetine Destek

01.08.2016

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep KARA ekibi ile birlikte Cumartesi günü Demokrasi nöbetinde Burdurlular ile buluştu.

Kırkpınar’da 4 kez Kırkpınar Başpehlivanı ünvanını almış olan Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Recep KARA ekibi ile Üniversitemizin öncülüğünde demokrasi nöbetine katıldı.

İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından Bucak kent ormanında düzenlenen yemeğe katılan Başpehlivanlar, daha sonra da Bucak Cumhuriyet Meydanı’nda Bucaklılar’la bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ  tarafından düzenlenen yemeğe Vali Şerif YILMAZ ve Başpehlivanlarla birlikte Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, C. Başsavcısı Sadi DOĞAN, Bucak Kaymakamı İsmail BAYATA, Bucak Belediye Başkanı Süleyman MUTLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanlarımız Doç. Dr. Hüseyin DALĞAR, Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP, AK Parti İl Başkanı Süleyman FAKİ, Bucak AK Parti İlçe Başkanı Emrullah ÜNAL, MAKÜ idari ve akademik personelleri katıldı.

Yemek programının ardından Vali YILMAZ, Başpehlivanlar, protokol ve vatandaşlar davul zurnalar eşliğinde Bucak ilçesinde düzenlenen Demokrasi Yürüyüşüne katıldılar. Demokrasi Nöbetinin tutulduğu Bucak Meydanında son bulan yürüyüşün ardından burada düzenlenen Programda Belediye Başkanı Süleyman MUTLU ve Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ  selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmalarının ardından 655. Kırkpınar Başpehlivanı Recep KARA Bucaklı vatandaşlara seslendi.

Bucak Demokrasi Nöbetinin ardından  Başpehlivanlar ve protokol Burdur Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbetine katıldılar.

Burdur'da, demokrasi nöbetinin 16. gününde düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda selamlama konuşmaları yapıldı. Vali YILMAZ, Milletvekili ÖZÇELİK, Rektör KORKMAZ, İşadamı eski Kırkpınar Ağası Mehmet CADIL ve Başpehlivan Recep KARA Burdurlu vatandaşlara seslendiler.

Demokrasi nöbetinde ilk olarak Vali YILMAZ bir konuşma yaptı.  Vali YILMAZ konuşmasında; “Başpehlivanlarımız burada, sadece 655. değil, dört defa Başpehlivan olan Recep KARA kardeşimiz de Burdur'da, yarın Altınyayla’da da yapılacak olan 29.'sunu gerçekleştirecek olduğumuz Yağlı güreşlerle ilgili misafirlerimiz var onlara çok teşekkür ediyorum” Dedi. Vali YILMAZ  “İyi ki buradasınız, iyi ki birlikteyiz, iyi ki güzel günleri hep beraber göreceğiz” diyerek sözlerine başladı.

“15 Temmuz günü bir takım nerden emir aldığı belli olmayan beyni satılmış, birilerine uşaklık yapan hainler tarafından darbe girişimi başlatıldı” diyen Vali YILMAZ; “Hiç hak etmedikleri halde o şerefli üniformayı üzerlerine giymişlerdi. O gün sabah gördünüz ki bir çoğu üzerlerinden o üniformayı çıkarmak zorunda kaldı. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetlerinin o şerefli üniformasını giymeyi hak etmeyeler, o hainler ilk gün cezasını görmüş oldu. İlk gece 15 Temmuz'da burada hep beraber olduk. Tüm Türkiye'de olduğu gibi tüm gönül coğrafyamızda olduğu gibi. Burdurlu hemşerilerimiz de Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. O darbeye karşı yüreğini, imanını, gövdesini ortaya koydu. Çok şükür bu darbe girişimini püskürttük. Bu sadece Burdur merkez de değildi. Bir haftadır ilçeleri gezdim, bazı köylerimize de gittim. Gerçekten o asımın nesli, Akif'in nesli hala ayakta dimdik duruyor. Köylerimize varıncaya kadar genç yaşlı, erkek kadın fark etmeksizin herkesin aynı inanç ve kararlılıkta olduğunu gördüm. Gerçekten hizmet etmekle şeref duyduğum, Burdur'da bunu gördüm yaşadım, yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum.

 Biz bu ülkenin geleceğini, bu milletin geleceğini, bu ümmetin geleceğini burada bulunan vatandaşlarımıza, bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. O ilk kurşunu sıktığı anda nasıl 57. alayda İngilizlere karşı öleceğini bile bile sipere giden Mehmetçikler gibi aynı duyarlılıkla, aynı duyguyla ilk kurşunu o paşada deseniz hak etmediği halde o üniformayı giyen o alçağa alnından vurarak indiren astsubay kardeşim gibi, nasıl Çanakkale’de gösterilen duyguyu düşünceyi bütün millet göstermişse, 15 Temmuz'da bütün gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz bugün hala ayakta bizimle beraberler bize dua ediyor, bu ümmete dua ediyor Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek” dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özelik de yaptığı konuşmada Yüce Türk Milletinin mensubu olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.
647. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası İşadamı Mehmet Cadıl da yaptığı konuşmada “geçmişine sahip olmayan geleceğine sahip olamaz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz  Prof. Dr. Adem Korkmaz ise şöyle konuştu; “Bu nöbetler bitebilir ama artık uyanık olmamız gerekiyor. Geceleri uyurken de uyanık olmamız gerekiyor. Çünkü ansızın kalkıştılar hepimizin uyuyacağını düşünüyorlardı. Hepimizin gece uyurken geç vakitlerde planlamış oldukları planlarını, tuzaklarını Allah geri çevirdi. Ben bunca insanın dualarının karşılığı olduğunu düşünüyorum. 3 yıldır Suriyeli binlerce vatandaşa kapılarımızı açtık. Bunların karşılığı, bu kardeşlerimizin, bizlerin dualarının karşılığı. Aramızda Üniversitemiz Yükseklisans öğrencileri Başpehlivan Recep KARA ve diğer başpehlivanlarımız var. Üniversite olarak ata sporumuz olan güreşe sahip çıkmak için çalışmalara başladık. Önümüzdeki dönemlerde yağlı pehlivan güreşlerinin birini de Üniversitemizde yapmayı umut ediyoruz. Üniversitemizde yapacak olduğumuz spor kompleksinde güreşçilerimiz için de bir yerimiz olacak” diye konuştu.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara da 15 Temmuz gecesinden bu yana sokaklarda olduğunu ifade ederek altın kemeri aldıktan sonra da meydanları bırakmadığını anlattı.

“15 Temmuz gecesi halkın gücü tankın gücüne galip gelmiştir” diyen Kara, “Biz er meydanının yiğitleri olarak gerekirse sabahlara kadar güreş tutarız ama mevzu vatan olduğunda o tankın ve topun karşısında vücudumuzu siper ederiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Başpehlivan Recep KARA, yine Üniversitemiz öğrencisi olan Başpehlivanlar Abdullah GÜNGÖR, Serhat BALCI, Salih ERİNÇ ve Adem KARA’ya ve Milli Takım Güreş Antrenörü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şahin’e protokol üyeleri tarafından Üniversitemiz anmalığı takdim edildi.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024