.

Burdur Meslek Yüksekokulu Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı Tarafından Fermente Sucuk Üretimi Gerçekleştirildi

14.06.2016

Bilimsel ve teknolojik alanlarda gerçekleştirmiş olduğu araştırma faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüten Burdur Meslek Yüksekokulu “Gıda İşleme Bölümü” Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenmekte olan 0297-NAP16 projesinin çalışmalarına başladı.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Altan AKKAN, Öğr. Gör. Pelin ERTÜRKMEN, Yrd. Doç. Dr. Yahya ÖZTÜRK ve Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil YALÇIN yürütücülüğünde et ürünlerinin daha sağlıklı bir hale getirilebilmesi amacıyla yapılan bu projenin ilk aşaması gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Pelin ERTÜRKMEN, yürüttükleri proje kapsamındaki çalışmada 6 farklı sucuk formülasyonu kullandıklarını, Sucukların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalite özellikleri ile ilgili analizler yapıldığını, çiğ ve pişmiş sucukların duyusal ve besin kompozisyonundaki değişimlerinin incelendiğini belirterek, Burdur Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şima ŞAHİNDURAN ve Gıda İşleme Bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Altan AKKAN bu projeye desteklerinden dolayı ilimiz firması “AZİZOĞLU ET ENTEGRE Tesisi” ne ve bu çalışmanın yürütülmesinde Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024