Rektörümüzden Balkan Çıkartması

31.05.2016

Bir dizi antlaşmalar ve etkinlikleri gerçekleştirmek üzere Sırbistan’da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyükelçisi Mehmet Kemal BOZAY’ı makamında ziyaret etti.

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Dursun KÖSE ve MAKÜ Çiftlik Müdürü Prof. Dr. Şenol GÜZEL de görüşmede hazır bulundu.

Rektörümüzü ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Büyükelçi BOZAY, “Sizlerin burada olması bizim için büyük bir moral kaynağı oluyor. Ticari antlaşmalar elbette önemli fakat akademik anlamda yapılan çalışmalar bizler için çok değerli. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeki değişim ve gelişimi mutlulukla takip ediyoruz. Büyükelçilik olarak MAKÜ’nün yanında ve hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Rektörümüz, Büyükelçi BOZAY’a Üniversitemiz anmalığını taktim etti.

Sırbistan ziyaretleri kapsamında Rektörümüz ve beraberindeki heyet daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret etti.

Rektörümüzü kapıda karşılayan TİKA Sırbistan Koordinatörü Mehmet BAYRAK ise Rektörümüzü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu, özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe işbirliğini geliştirilmesine yönelik her zaman yardıma hazır olduklarını vurguladılar.

TİKA’nın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Mehmet BAYRAK’a Rektörümüz tarafından Üniversitemiz anmalığı taktim edildi.