Üniversitemiz Yine Gururlandırdı

31.05.2016

Fen Edebiyat Fakültemiz Türkiye’de Akademik Teşvikte İlk Sırayı Aldı

Akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşviklerde, devlet üniversiteleri arasında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakülteleri sıralamasında ilk sırayı aldı.

Akademik teşvik yönetmeliğine göre performansların projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller olmak üzere 9 başlıkla sınıflandırıldı. En başarılı üniversite ise Abdullah Gül Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi oldu.

Üniversitemiz 290 üniversite arasında sadece fiziki olarak değil, bilimsel araştırmalarda da yerini almaya devam ediyor. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türkiye’deki fakülteler bazında öğretim elemanlarının almış oldukları puanlar ile teşvikte ilk sırayı aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Üniversitemiz 10. Yılını kutlamasına rağmen üniversiteler arasında iyi bir yerde olabilmek için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Üniversite yönetimi ve akademisyenlerimizin gayretleri de yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Fen Edebiyat Fakültemiz Akademik Teşvikte ilk sırayı aldı. Mutluyuz, gururluyuz. Önümüzdeki yıllarda diğer fakültelerimizin de bu karnede yerini almasını diliyorum” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI da; “Fen Edebiyat Fakültesi olarak Akademik Teşvikte 1. sırada yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz. “Burdur’un yükselen sesi” olarak ithaf ettiğim Fakültemdeki görev yapan tüm öğretim elemanlarımızı kutluyor, böyle bir gururu bizlere, Üniversitemize yaşattıkları için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

DÜS raporunda Fen-Edebiyat Fakülteleri Sıralamasında ilk 5’te yer alan üniversiteler şöyle:

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

2. Balıkesir Üniversitesi

3. Çukurova Üniversitesi

4. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

5. Gaziosmanpaşa Üniversitesi

İlgili Haber: http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/universitelerinin-akademik-tesvik-karnesi.html