Mühendislik Mimarlık Fakültesi İlk Mezunlarını Uğurladı

31.05.2016

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez Gıda Mühendisliği’ne öğrenci alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ilk mezunlarını uğurladı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 27 Mayıs 2016 Cuma günü saat 10.30 Fakülte Amfilerinde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa KILINÇ, fakültemiz dekan ve dekan yardımcıları, diğer birimlerin öğretim üyeleri,Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademik ve İdari Personeli ve öğrenciler ile öğrenci yakınları katıldı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, “2011 yılında kurulan Mühendislik Mimarlık Fakültesi bugün itibarıyla 11 bölümden öğrenci alımı gerçekleştirdiğimiz 5 bölümümüzde (Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği) toplam 468 lisans öğrencisi, 100’ün üzerinde lisansüstü öğrencisi, 41 akademik, 6 idari personeli ve 5 alt işveren çalışanı ile Bölgemizde ve Türkiye’de bulunan Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri içerisinde seçkin bir yer edinmiş ve dikkatleri üzerine çekmiş bulunmaktadır.

2016-2017 Akademik yılında, öğrenci alımı gerçekleştireceğimiz Peyzaj Mimarlığı ve Polimer Mühendisliği bölümleri ile 2017-2018 yılında öğrenci almayı hedeflediğimiz Endüstri, Elektrik, Makine Mühendisliği bölümleri ve aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızla birlikte Fakültemiz, bölgemizin ve ülkemizin bilimsel, teknolojik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Mezuniyet töreniyle birlikte yaşadığımız bu başarı ve gurur tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz. Emeklerinizin ürüne dönüştüğü bu günde kendinizle ve mezunlarımızla ne kadar gurur duysanız azdır. Çünkü sizlere emanet edilen öğrencilerimizin iyi bir meslek elemanı, iyi bir yurttaş olmaları için büyük çaba harcadınız. Sizleri kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Fakültede dereceye giren öğrencilere Rektörlük ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Duranlar Süt tarafından çeşitli hediyeler verildi. Fakülte birincisi Kübra KOCATÜRK tarafından Fakülte Yaş kütüğüne plaka çakılmasından sonra mezun olan 28 öğrenci tarafından “Mühendislik Andı” nın okunmasının ardından öğrenci aileleri ile öğrenciler ve akademik ve idari personelin bir araya geldiği kokteyl verildi.