Cankurtaranlar Sınavdan Geçti

27.05.2016

Yaz geldi havalar ısındı… Deniz ve havuz sezonun açıldığı şu günlerde boğulma vakaları da başladı. Üniversitemizde bulunan olimpik yüzme havuzunda görev alacak cankurtaranlar ise zor bir sınavdan geçti.

Üniversitemizin İstiklal Yerleşkesindeki Spor Kompleksi içerisinde yer alan 5 kulvarlı 680 bin metreküp kapasiteli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Burdurlular’a da hizmet veriyor.

Yaz sezonunda Burdurlu vatandaşlarında yoğun ilgisini çeken havuzda olası boğulma vakalarının önüne geçmek için görev alacak cankurtaranlar sınava tabi tutuluyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Ahmet Ali Karaca, “bugün burada cankurtaran arkadaşlarımızın sınavı var. Partime çalışan öğrencilerimize yazın burada çalıştıkları için sınava tabi tutuyoruz. Bu sınav kapsamında boğulan kişiler nasıl kurtarılır, ilk yardımın A, B, C’si hakkında neler yapıyorlar. Bunlar hakkında arkadaşlarımızı sınava tabi tutuyoruz” dedi.

En çok boğulmaların şakalaşmalar yüzünden olduğunun altını çizen Üniversitemizin merkez yüzme antrenörü Bahar Ünal, zaten bizim havuzumuzdaki öncelikli kuralımız yüzme bilmeyen kişileri havuza almıyoruz. Öncelikle kursa dahil ediyoruz. Sonrasında üyeliğini yaptırıyor daha sonra yüzmeye devam ediyor” diye konuştu.

Su ile şaka olamaz diyerek vatandaşları uyaran Ünal, “özellikle birbirleriyle kesinlikle şakalaşmalara yer vermezler ise boğulmalarında bu oranda dindirmiş olabiliriz” dedi.

Cankurtaran sınavına giren öğrenciler ise şöyle konuştu; “su altı federasyonlarının düzenlediği illerde düzenlenen kurslar dolayısıyla gümüş ve bronz cankurtaranlık belgelerimizi aldık. Bende iki tanesi de bulunmakta. Gümüş belgelerimiz denizde de cankurtaranlık yapmamıza yardımcı oluyor. Bronz belgemiz havuzda. Kendimi hazır hissediyorum. Gerekli çalışmaları yaptığımızı düşünüyorum”

İki yıldır cankurtaranlık yaptığını dile getiren bir diğer öğrenci ise şunları söyledi; öncelik cankurtaranlık yapabilmek için kursa kaydolduk. Biz zaten sürekli burada insanları kurtarıyoruz. Pratik halindeyiz çünkü. Onun dışında ilk yardım eğitimi aldık burada cankurtaranlık kursunda. Haftalık zaten biz burada antrenmanlarımızı yapıyoruz burada düzenli olarak cankurtaranlık üzerine. Yüzme bilmeyen insanların gelip direk havuza atlaması hem bizler için hem de kendileri için büyük bir tehlike oluşturuyor”

25 metre uzunluğunda, 12,5 m. genişliğinde, 2.20 m. derinliğinde ve 680 bin metreküp su kapasitesine sahip olan havuzun yer aldığı Spor Kompleksi içerisinde öğrenciler, üniversite personeli ve Burdur halkının rahatlıkla spor yapabileceği tesisler de bulunuyor…

• Spor Argem'de Yaza Hazırlık için Ücretsiz Pilates Kursu | 26.04.2024