Burdur İli Arkeoloji ve Kültür Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi

17.05.2016

Sektör-akademi buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen “Burdur ili Arkeoloji ve kültür Turizmi Çalıştayı”  Üniversitemiz,  Burdur Gelişim Merkezinde gerçekleştirildi. Burdur Belediyesi, Ağlasun kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur Müze Müdürlüğü, sektör aktörleri ve üniversitemiz öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştay da Burdur ilinin turizm potansiyeli , Burdur ilinin arkeolojik potansiyeli ve bu potansiyelin geliştirilmesi, Burdur’da kültür turizminin durumu, Sagalasos ve Kribya’da gerçekleştirilen çalışmalar, Burdur’un yöresel ürünleri, ilin turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen projeler gibi konular masaya yatırıldı.

Çalıştay sonucunda akademi öncülüğünde turizm komisyonu ve çalışmaları yapılmasının gerekliliği, yerel halkın arkeoloji ve kültür turizm hakkında bilgilendirilmesinin gerekliliği, yerel yönetimlerin antik kentlerin ve yöresel ürünlerin tanıtılmasında daha etkin olması, yerel pazarlamanın önemi, Burdur’a gelen turist sayısın arttırılmasına ilişkin şehrin imkanlarının geliştirilmesi konusu, özellikle antik kentlerdeki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, Burdur’da otel hizmetlerinin arttırılıp geliştirilmesi ve gelişmiş interaktif turizm portalı hazırlanması gibi sorunlar konuşulmuştur.

Ortak akıl sonucunda belirlenen sorunlara “sektör-akademi-kamu” ortak akılı ile çözüm yolları geliştirilmiş ve Burdur ilinin Turizm Stratejisi çalışmaları yapılmıştır.