Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

29.04.2016

Üniversitemiz, 10. Yılı etkinlikleri kapsamında Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından, Teke Yöresi geleneksel halk çalgılarının yayılıp yaşatılmasını sağlamak, yöre çalgılarına yönelik farkındalık yaratmak, yörede yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ödüllü “Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması”, Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zeki NACAKCI, yarışmanın konservatuvar olarak yapılan ilk etkinlik olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmalarının ardından yarışmaya başladı. Yarışma Sipsi, Kabak Kemane ve Üç Telli Cura dallarında farklı yaş grupları da dikkate alınarak beş kategoride yapıldı.

Yarışmacıların performanslarını sergilemelerinin ardından sanatçı Hamit ÇİNE, sanatçı Salih URHAN, TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Ferhat ERDEM, TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Şahin AKAY, TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Uğur ÖNÜR, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Erdem ŞİMŞEK ve Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zeki NACAKCI’dan oluşan jüri değerlendirmesini yaparken yarışmanın Onur konukları olarak Ali ULUTAŞ ve Mehmet Ali KAYABAŞ tarafından dinleti sunuldu.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından jüri’ye Üniversitemiz anmalığı ve Cey-Su Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü CEYLAN adına Ali DEMİRÖRS’e ise plaket taktim edildi.

Ardından yarışmanın ödül törenine geçildi. Yarışma sonunda her kategoride ödül verildi. Gençler Kabak Kemane’de Melisa YILDIRIM, Üç Telli Cura’da Mehmet Berkan SAYIN, Kabak Kemane’de Veli YÖNTEM, Sipsi’de Ömer ERKAN, Gençler Sipsi’de ise Adem ERÇETİN birinci oldu.

Ayrıca yöre müziğine hizmet etmiş emeği geçmiş sanatçılarımıza da Onur Ödülü verildi. Bunun yanı sıra dereceye giremeyen yarışmacılar arasından jüri tarafından belirlenen bazı yarışmacılara da teşvik amaçlı mansiyon ödülü verildi.