Uluslararası Solarex-2016 Fuarına Katılan Üniversitemiz’e Fotovoltaik Laboratuvarı Bağışlandı

28.04.2016

Uluslararası Solarex-2016 Fuarına katılan Firmalardan Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümüne Fotovoltaik Laboratuvarı Bağışı

Enerji sektöründe Ar&Ge ve eğitim konularına büyük önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Sayın Adem KORKMAZ’ın desteği ile Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Bölüm başkanı Prof.Dr. Tayyar GÜNGÖR ve Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gökhan YILMAZ Uluslararası Solarex-2016 fuarına katılarak Uluslararası düzeyde sektörün önde gelen fotovoltaik üretici firmaları ve tamamlayıcı ekipmanların üretici firmaları ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.

Öğretim üyelerimiz Uluslararası Solarex-2016 Fuarı boyunca 13 farklı firma ile görüşüp ülkemizin enerji sektörünün geleceği, alt yapı yatırımları, gerekli insan kaynağı problemlerinin çözülmesi, enerji politikaları, enerji santrallerinin sigortalanması ve Fotovoltaik sektöründeki yenilikçi Ar&Ge çalışmalarına yönelik görüşmelerde bulunmuşlardır.

Görüşmeler sonucunda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri için 3kW enerji üretecek Fotovoltaik Laboratuvarı kurulumuna dair (KACO, AXITEC, MULTI-CONTACT, GOODWE, HABDANK) fotovoltaik firmaları ile Bağış Protokolü imzalanmıştır. Öğretim üyelerimiz Prof.Dr.GÜNGÖR ve Yrd.Doç.Dr. YILMAZ Akademisyen olarak Fuara katılan tek grup olmalarından dolayı firmalar tarafından büyük ilgi görmüş ve bölüm öğretim üyelerimiz birçok firma tarafından ortaklaşa Ar&Ge çalışması teklifi, öğrencilerimiz için staj teklifi ve mezun öğrencilerimizin belirli bir kısmı için iş teklifleri almış bulunmaktadır.

Fotovoltaik sektörünün öncü firmaları en kısa zamanda üniversitemizi ziyaret ederek Fotovoltaik sektöründeki gelişmeler, Ar&Ge çalışmaları ve gelecekteki projeksiyonları ile ilgili sunumlarda bulunacaklarını ve Rektörümüz Prof.Dr. Sayın Adem KORMAZ’ı ziyaret etmek istediklerini dile getirmişlerdir.

• Rektör Dalgar'ın Kurumsal Akreditasyon ile ilgili Açıklaması | 25.04.2024