Veteriner Hekimler Haftası Düzenlenen Birçok Etkinlikle Kutlanıyor

28.04.2016

Rektörümüz, Öğrenciler Gibi Şenlendi

Üniversitemiz 10. Yılı etkinlikleri ve Veteriner Hekimleri Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler hızla devam ediyor.

Bugün Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan şenlikte, ilk olarak süt koşusu düzenlendi. Süt koşusunda sonuncu olanlara, güçlenmeleri açısından süt ikram edildi. Şenlikte mangalda sucuk ekmek ikramı ile üniversitemizin akademisyenleri ve öğrenciler bir araya geldi. Veteriner Fakültesi bahçesinde verilen mangal partisinden sonra birbirinden renkli oyunlara geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP ve akademisyenlerin de katıldığı yarışmalarda Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın ve akademisyenlerimizin neşesi gözlerden kaçmadı.

Uçurtma gösterileri, halat çekme, ip atlama, uzun eşek, çuval yarışması gibi birbirinden renkli yarışmaların yapıldığı şenlikte halat çekme yarışmasına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ takımlar seçilirken, “Ben her zaman öğrencilerimin yanındayım” diyerek, öğrencilerin bulunduğu takımı tercih etti. Öğrencilerden büyük alkış alan Rektör KORKMAZ’ın bu davranışı öğrencilere güç kazandırdı. Ve halat çekme yarışmasında öğrencilerin takımı Akademisyenlerin bulunduğu takımı yendi. Uzun eşek oynayan öğrencileri bir süre izleyen Rektörümüz, Rektör Yardımcımız ve Danışmanları keyifli geçen yarışmaları izledikten sonra, öğrenciler tarafından organize edilen dans gösterisini de izlediler. Daha sonra öğrencilerin ricasını kırmayan Rektörümüz onlarla birlikte oyun havalarına eşlik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ şenlik alanında yaptığı açıklamada, Veteriner Fakültemizin eğitimde 20. Yılında, Üniversitemizin de kuruluşunun 10. Yılında böyle bir şenlikte öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Hafta boyunca yapılan etkinliklerle de Veteriner Hekimleri Haftasını kutladıklarını ifade etti.